En Sıcak Konular

Hint ordusu, Keşmir’de güç gösterisi yaptı

12 Ağustos 2013 13:32 tsi
Son günlerde hareketli günler geçiren Hindistan yönetimindeki Keşmir bölgesindeki hükümet karşıtı protestoları engellemek için Hint ordusu Kishtwar şehrinde kalabalık bir askeri birlikle sokaklarda yürüyüş yaptı.

Pakistan Hindistan sınırında geçen hafta 5 Hintli askerin öldürülmesi sonrası başlayan olaylardan sonra eyaletin bir çok bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Cuma namazı sonrası hükümet aleyhi gösterilere tepki gösteren Hindularla Müslümanlar arasında çatışma çıkmış, 3 kişi ölmüş ve 20 kişi de yaralanmıştı.

Bölgede kontrolü tekrar sağlamaya çalışan Hint ordusu, sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinden sonra boş şehir sokaklarına kalabalık birliklerle yürüyerek “her şey kontrol altında” mesajı verdi. Bölgede güvenliği ve hava alanlarındaki geçiş kontrollerini artıran güvenlik güçleri, muhalif Hindu milliyetçisi Bharatiya Janata Partisi (BJP) üyesi bir parlamenteri de eyalete almamıştı.

Geçtiğimiz Ocak ayında da önce Hint tarafından 2 asker başı kesilerek daha sonra Pakistan tarafından 3 asker vurularak öldürülmüştü. Ezeli rakip iki komşu ülke olaylar sonrası birbirini suçlamış; Pakistan’ın Birleşmiş Milletler incelemesi davetini Hindistan kabul etmemişti.

Keşmir eyaletinde 1989 yılından bu yana Hint ordusu ve ayrılıkçı militanlar arasında devam eden çatışmalarda 100 binden fazla sivil yaşamını yitirdi. Nükleer güce sahip iki komşu daha önce 3 büyük savaş ve sayısız sınır çatışması yaşadı.
 
cihan


Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,755 µs