En Sıcak Konular

Sina'da şer ittifakı

12 Ağustos 2013 10:00 tsi
Sina'da şer ittifakı Mısır'da cunta yönetiminin İsrail'le kirli işbirliği Sina Yarımadası'nda deşifre oldu. İsrail ordusuna vurulacak hedefleri Mısır istihbaratının verdiği ortaya çıktı.

Müslüman Kardeşleri (İhvan) şiddet ortamına çekerek bu yolla darbeye meşruiyet kazandırmak isteyen Mısır'daki cuntanın İsrail'in yönlendirmesiyle Sina Yarımadasın'daki saldırıları tırmandırdığı ileri sürülüyor. Sina Yarımadası'ndaki saldırıların Mısır İstihbaratı (GIS) Başkanı General Muhammed Ahmed Ferid el Tuhami'nin İsrail ile yaptığı görüşmeler dahilinde yürütüldüğü kaydediliyor. Yeni Şafak'a konuşan diplomatik ve askeri kaynaklar, 'Hem İhvan'ı şiddet ortamına çekerek cuntaya meşruiyet sağlamak hem de Gazze ablukasını artırarak Hamas'ı kuşatmak isteyen İsrail istihbarat yetkilileri, Sina'da vurulacak adresleri cuntaya bildiriyor. Cuntacılar da kendilerine gösterilen hedefleri savaş uçakları ile vuruyor ardından ise aynı yerlere kara harekatı düzenliyorlar' dedi.

GAZZE'Yİ ÇÖKERTME PLANI

İsrail, Sina'daki saldırılarda Mısır ordusuna istihbarat yanında inansız hava araçları (İHA) ile askeri destek de veriyor. 3 Temmuz'daki darbeden sonra Müslüman Kardeşler'in direnişi karşısında zorlanan Abdülfettah El Sisi yönetimindeki cuntanın, Sina Yarımadası'nda yürüttüğü operasyonlarda şimdiye kadar 19'u Mısır askeri yaklaşık 60 sivil öldü. Operasyonlarda şimdiye kadar İsrail'in hedef gösterdiği abluka altındaki Gazze'nin hayat damarı konumundaki 102 tünel Mısır ordusu tarafından yok edildi. Saldırılarda sadece tüneller değil Gazze'nin enerji ihtiyacını karşılayan 40'a yakın yakıt deposu ile onlarca ev de füzelerle yok edildi. Sina'daki son bir aylık saldırı ve operasyonlarda ayrıca militan olduğu ve El Kaide örgütüyle ilişkisi bulunduğu ileri sürülen 103 kişinin tutuklandığı kaydediliyor.

CUNTADAN AÇIKLAMA YOK

Son olarak önceki gün Mısır ordusu ve İsrail İHA'ları Sina'nın kuzeyindeki Gazze Şeridi ile sınırdaki Şeyh Zuveyd ve Refah bölgelerini bombaladı. Bölgedeki silahlı gruplara yönelik olduğu belirtilen saldırılarda Şeyh Zuveyd'de 5 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. Mısır ordusu saldırılarla ilgili şimdiye kadar herhangi bir açıklama yapmadı.

Tel aviv her adımdan haberdar

Mısır'ın Sina'da attığı her adımdan haberdar olan İsrail, bölgedeki operasyonları cunta ile birlikte yürütüyor. Mısır ve İsrail arasında imzalanan 1979 Camp David Anlaşması'na göre Sina'da askeri birlik bulunduramayan Mısır, bölgedeki kara ve hava operasyonlarını İsrail'e bildirerek yapıyor. Uzmanlar, İsrail yönetiminin son yıllarda uluslararası arenada yaşadığı prestij kaybını Sina Yarımadası'ndaki çatışmalar üzerinden yeniden kurgulanacak bir 'İslami terör' dalgası ile telafi etmeye çalıştığını vurguluyor.
 

Bu haber 905 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,599 µs