En Sıcak Konular

Snowden’in babası Rusya vizesi aldı

12 Ağustos 2013 08:50 tsi
Rusya’nın 1 yıl süre ile geçici siyasi sığınma hakkı verdiği CIA eski çalışanı Edward Snowden’in babası Lon Snowden, Rusya vizesi aldı.

Amerikan ABC televizyonuna göre baba Snowden birkaç hafta içinde oğlunu ziyaret etmek için Rusya’ya gidecek.

Lon Snowden’in avukatı Bruce Fein, “Vizemiz var, tarihimiz belirli.” dedi. Baba Snowden resmi evraklarını ise önümüzdeki hafta içinde alabilecek. CIA eski çalışanı bir aydan fazla Şeremetyova Havalimanı’nda transit bölgede kalmasının ardından Rusya içinde seyahat izni alabildi.

Snowden’in avukatı Anatoli Kuçerena ile görüştüklerini ifade eden avukat Fein, “Kuçerana bize Snowden’in güvenli olduğunu söyledi. Baba Snowden oğlu ile ABD’den ayrılmasından bu yana görüşmedi. Oğlunun gelecekte ABD’ye dönmesini isteyen baba Snowden, ABD hükümetinin herhangi bir garanti vermemesi nedeni ile adil yargılanma konusunda endişe duyuyor.

Fein, Ria Novosti’ye geçen hafta verdiği bilgide, Lon Snowden’in 17 Ağustos’a kadar Rusya’ya gideceğini açıklamıştı. Edward Snowden’in Rusya’da nerede olduğu bilinmezken, avukatı Kuçerana güvenlik nedeni ile gizli tutulduğunu belirtiyor.

Snowden’e siyasi sığınma hakkı verilmesine tepki gösteren Washignton, CIA eski çalışanının iade edilmesini talep ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise ABD aleyhine çalışmamak şartı ile Snowden’in Rusya’da kalabileceğini açıkladı. Moskova, iki ülke arasında iade anlaşması olmaması nedeni ile Snowden’in iadesinin imkansız olduğunu belirtiyor.

Son olarak ABD Başkanı Barack Obama, Moskova’da yapılması planlanan Rusya-ABD zirvesine katılmayacağını açıkladı. St. Petersburg G20 zirvesine katılacak Obama, Putin’in üçüncü döneminde Rusya’da anti-Amerikan söylemlerin arttığını söyledi ve Putin’i sınıfın arkasında oturan mutsuz çocuğa benzetti.

cihan


Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,673 µs