En Sıcak Konular

PYD'ye 'siyasi şov' suçlaması

9 Ağustos 2013 13:53 tsi
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Suriye sınırının kapalı olduğu yönündeki iddiayı yalanlayarak, PYD'yi şov yapmakla suçladı.

IKBY Sözcüsü Ümit Sabah, PYD'nin iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve Peşhabur Sınır Kapısı'nın açık olduğunu açıkladı. Sabah, bölgesel hükümetin resmi internet sitesinde yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

"Bu konuda saygıdeğer halkımıza bir açıklama yapma gereği duyduk. Rojava'daki (Suriye'nin kuzeyi) siyasi durum ve sivil halkın korunması konusunda, timsah gözyaşları döken ve siyasi şov yapan gruplara diyoruz ki, 'buyrun kapı açık, gidin Rojava'daki halkın savunmasını yapın. Bu şekilde samimiyetinizi gösterin. Biz de size karşı olan önyargılarımızı kıralım."

Sabah, açıklamasında PYD'yi eleştirerek, "Bütün siyasi parti ve grupların aynı tutum içerisinde sivil halkı koruması gerekmektedir. Sadece bir partinin, her şeyi üstlenmesi ve diğer siyasi partilerin önünü kapatıp, çalışmalarını engellemesi doğru değildir. Çünkü bunu yürütmek Rojava'daki tüm siyasi partilerin hakkıdır" ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar IKBY yönetiminin, Suriye'deki Kürtlere gereken yardımı yaptığını, bundan sonra da yardımların devam edeceğini bildirdi.

"Kapı insani yardımlara açık"

Peşhabur Sınır Kapısı'nın Müdürü Şevket Berbehari de kapının insani yardımlar ve hastalar için her zaman açık olduğunu, sadece ticari ve sığınmacı geçişlerinin durdurulduğunu söyledi. Sınır kapısının tamamen kapatılmasının sözkonusu olmadığını dile getiren Berbehari, "İnsani yardım ve acil hastalar için kapı, her zaman açık. Her iki taraf arasında sadece ticaret ilişkisi ve sığınmacı geçişleri durdurulmuştur" dedi.

Peşhabur Sınır Kapısı'ndaki geçişlere IKBY yönetimi tarafından 19 Mayıs 2013'te bazı sınırlamalar getirilmişti.


cnnturk

Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,848 µs