En Sıcak Konular

28 Şubat davasında tahliye talebi yağdı

9 Ağustos 2013 09:42 tsi
28 Şubat davasında tahliye talebi yağdı 28 Şubat davası kapsamında Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan komutanlar, ilginç ifadelerle tahliye talebinde bulundu.

Ankara 13’üncü Ağır Ceza’ya tahliye dilekçesi veren 28 Şubat tutuklusu İlhan Kılıç “Bir numaralı sanık Karadayı serbest. Beni de bırakın” dedi.

28 Şubat davası kapsamında Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan komutanlar, ilginç ifadelerle tahliye talebinde bulundu. Tahliye talebindeki çelişkiler ise dikkat çekti. Star'da yer alan habere göre; 28 Şubat döneminde Genelkurmay Psikolojik Harekat Dairesi Başkanı olarak görev yapan emekli Albay Oğuz Kalelioğlu Batı Çalışma Grubu (BÇG) ile ilgisi olmadığını söylerken emekli Albay Cengiz Çetinkaya, BÇG faaliyetlerine Oğuz Kalelioğlu’nun emriyle katıldığını bildirdi. İlhan Kılıç ise Karadayı nasıl serbest kaldıysa kendisinin de serbest kalması gerektiğini savundu. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verilen tahliye dilekçelerinden bazı ayrıntılar şöyle:

General olmam gerekirdi...

28 Şubat döneminde Genelkurmay Psikolojik Harekat Dairesi Başkanı olarak görev yapan emekli Albay Oğuz Kalelioğlu tüm suçlamaları reddettiğini belirtirken, 28 Şubat sürecinde devre dışı bırakıldığını savundu. Savcıyla verdiği ilk savunmasında sıradan bir subay olmadığını, dini inançlarının tam olduğunu vurgulayan Kalelioğlu BÇG ile ilgisinin olmadığını savundu. Mahkemeye tahliye dilekçesini veren Cengiz Çetinkaya’nın ise BÇG faaliyetlerine Oğuz Kalelioğlu’nun emriyle katıldığını belirtmesi dikkat çekti. Oğuz Kalelioğlu, savcılıkta sorgulanması sonrası tutuklanma talebiyle sevk edildiği mahkemede “Sıradan subay değilim. Dini inanışlarım tam. General olmam gerekirdi. Ancak dini inanışlarımdan dolayı emekli edildim. 28 Şubat mağdurlarından biriyim. BÇG’yle hiçbir ilgim yok” ifadelerini kullanmıştı. Kalelioğlu’nun daha sonraki savunmasında ise davanın siyasi bir dava olduğunu, bu yüzden tahliye edilmeleri gerektiğini söylemesi dikkat çekti.

Karadayı serbest beni de bırakın

28 Şubat sürecinde Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı olarak görev yapan emekli Korgeneral Çetin Saner ise, “Devletim beni nerede görmek istiyorsa ben orada olurum” ifadelerini kullandı. İlhan Kılıç’ın avukatı Arif Doğu, “Bir numaralı sanık İsmail Hakkı Karadayı’nın serbest bırakıldığı gibi müvekkilimin de serbest bırakılması gerekir” derken, Teoman Koman ise sağlık durumu gerekçe göstererek tahliyesini istedi. Diğer 28 Şubat sanıkları da BÇG ile ilgilerinin olmadığını söyleyerek tahliye talebinde bulundular.



Bu haber 870 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,706 µs