En Sıcak Konular

Papadopulos Başkanlık yarışında önde görünüyor

5 Ağustos 2007 17:18 tsi
Papadopulos Başkanlık yarışında önde görünüyor Kıbrıs Rum kesiminde Şubat 2008'de yapılacak “başkanlık” seçimine ilişkin kamuoyu anketleri, şimdiki Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos'u önde gösteriyor.

Fileleftheros gazetesinde yayımlanan, Symmetron Market Research şirketinin 800 kişinin katılımıyla 30 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında yaptığı anketin sonuçlarına göre, Papadopulos, ikinci tura kalması halinde seçimi kazanacak.

Söz konusu ankette, seçiminin ilk turunda Tasos Papadopulos'a yüzde 32,1, ana muhalefet Demokratik Seferberlik Partisi'nin (DİSİ) desteklediği bağımsız aday Yannakis Kasulidis'e yüzde 28,7, AKEL Genel Sekreteri Dimitris Hristofyas'a yüzde 28,3 ve Kostas Themistokleus'a yüzde 0,7 destek çıktı. Kararsızların oranı yüzde 10,1 olarak belirlendi.

Papadopulos ve Hristofyas'ın ikinci tura kalması durumunda, Papadopulos yüzde 42,8, Hristofyas yüzde 39,7 oy alacak. Bu iki aday arasında karar vermeyenlerin oranı yüzde 17,5 olarak ortaya çıktı.

Seçimde Papadopulos ve Kasulidis'in ikinci tura kalması durumunda, Papadopulos yüzde 51,6, Kasulidis yüzde 35,2 oranlarında destek verilecek. Bu seçenekte kararsızların oranı yüzde 13,2.
Hristofyas ve Kasulidis'in ikinci tura kalması durumunda ise Hristofyas yüzde 41,8, Kasulidis yüzde 37,9 oy alacak. İkisi arasında kalan kararsızların oranı yüzde 20,3'e çıkıyor.

“Başkanlık” sisteminin uygulandığı Kıbrıs Rum kesiminde, ilk turda başkan seçilebilmek için, adaylardan birinin toplam oyların yüzde 50'den fazlasını alması gerekiyor. Bunun olmaması halide, en çok oyu alan iki aday ikinci turda yarışıyor. İkinci turda en çok oyu alan aday Rum yönetimi lideri seçiliyor.

Papadopulos, 2003'teki seçimde, Annan Planı tartışmaları arasında, en güçlü rakibi Glafkos Klerides'i ilk turda geride bırakarak başkan seçilmişti. Papadopulos'un seçilmesinde, komünist AKEL partisinin önemli desteği olmuştu.

haber7.com



Bu haber 263 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,882 µs