En Sıcak Konular

Korkmaz'ın failleri gözaltına alındı

7 Ağustos 2013 12:30 tsi
Eskişehir'de Gezi Parkı eylemleri sırasında 5-6 kişinin sopalı saldırısı sonucu öldüğü iddia edilen üniversiteli Ali İsmail Korkmaz'ın hayatını kaybettiği olayla ilgili başlatılan soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Korkmaz olayıyla ilgili silindiği ileri sürülen olay bölgesindeki bir fırına ait güvenlik kamerası görüntüleri jandarma kriminalde geri getirilerek okundu. Söz konusu CD'deki görüntülerde Korkmaz'ın dövülme görüntülerinin yer aldığı ve bu görüntülerde Korkmaz'ın dövülmesi ile ilgili olayı gerçekleştirenler net olarak belirlendi. Geri getirilen görüntülerde yapılan incelemede, Korkmaz'ı dövdüğü belirlenen 8 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden bir kamu görevlisi toplam 4 kişi, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Gezi Parkı eylemleri sırasında eli sopalı kişilerce dövülerek öldüğü iddia edilen üniversiteli Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görevlendirdiği savcının konuya ilişkin soruşturması derinlemesine sürüyor. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2013/15656 numaralı dosyası üzerinden devam eden soruşturma kapsamında, bu zamana kadar 18'ten fazla kişinin ifadesine başvuruldu, 50'den fazla kamera görüntüsü incelendi. Bu kamera görüntülerinin kayıt edildiği recorder, harici hard diskler üzerinde gerekli bilirkişi incelemeleri yaptırıldı. Olayın yaşandığı yer olduğu ileri sürülen Sanayi Sokak üzerinde keşif işlemi icra edildi, bölgedeki 3 esnaf ile 6 kişi tanık olarak dinlendi. Korkmaz olayında ihmali olduğu iddia edilen Eskişehir Yunusemre Devlet Hastanesi'nde görevli polis memurları ve Eskişehir Yunusemre Devlet Hastanesi'nde görevli doktorlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma açıldı. Ayrıca, Korkmaz'ın suç tarihinde üzerinde bulunan kıyafetler de gerekli 'Moleküler Genetik' incelemelerin yapılması için kriminal laboratuvara gönderildi. Ancak olay gününe ait bölgedeki farklı mekanlara ait 3 güvenlik kamerası görüntüsü ise açılamadı, bazılarında ise görüntü olmadığı belirlendi. Bunun üzerine başsavcılık soruşturmayı derinleştirdi. Bu görüntülerden birinin işyeri sahibince o esnada elektrikleri kestiği için kameralarca kaydedilmediği belirlendi. Savcılık açılamayan ve görüntüleri silindiği ileri sürülen 2 kamera görüntüsünün açılması ve görüntülerin geri getirilmesi için Adli Tıp Kurumu ile jandarma kriminale gönderdi. Jandarma kriminal olay günü bölgedeki bir fırına ait olan ve silindiği ileri sürülen güvenlik kamerası görüntüleriyle ilgili çalışmasını tamamladı. Kriminal ekipleri, uzun süren teknik çalışmanın akabinde söz konusu fırına ait silindiği ileri sürülen güvenlik kamerası görüntülerini geri getirdi. Söz konusu CD'deki görüntülerde Korkmaz'ın dövülme anının yer aldığı ve bu görüntülerde Korkmaz'ın dövülmesi olayını gerçekleştirenler net olarak belirlendi.

Geri getirilen görüntülerde yapılan incelemede, Korkmaz'ı dövenlerin arasında vatandaşlar ile sivil giyimli kamu görevlisinin olduğu tespit edildi. Ardından bu şahısların kim olduğu belirlendi. Kimlik belirleme çalışmalarının akabinde ise 4'ü kamu görevlisi 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden, 3'ü kamu görevlisi 4 kişi jandarmadaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Biri kamu görevlisi 4 kişi ise ifadelerinin ardından adliye ye sevk edildi. Savcılık tarafından sorgulanan şüpheliler İ.K. M.S., R.K. ve M.V., tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Bu arada olayın şüphelisi olarak 19 gün önce tutuklanan Serkan K. ise dün gece faillerin tespit edilmesinin ardından serbest bırakıldı.

cihan



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,023 µs