En Sıcak Konular

Ergenekon'da suç duyurusu

7 Ağustos 2013 08:41 tsi
Ergenekon'da suç duyurusu Cezaların açıklandığı karar duruşmasında mahkeme yeni soruşturma istedi. Belge ve şüpheli isimleri vererek suç duyurusunda bulundu.

Ergenekon davasında 275 sanık hakkında karar veren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi kararın son kısmında birçok isim hakkında da suç duyurusunda bulundu. Mahkeme, Ergenekon soruşturmasında çeşitli olaylarda adı geçen adı geçen Mustafa Alpay, Kemal Canay, Emin Alıcı, Nejat Uysal, Teoman Ekşioğlu, Ahmet İhtiyaroğlu, Hüseyin Mümtaz, Halit Bozkurt, Serdar Çabuk, Candan Eren, Yaşar Hacısalihoğlu, Kemalettin Yakar gibi isimler ile Gölcük Donanma Üssü'nde yapılan aramada ele geçen 'Kitlesim' isimli belge yer alan amiral ve subaylar hakkında gereğinin yapılmasını talep etti. Ayrıca TMK 10. Madde ile sorumlu savcılıktan Cumhuriyet Çalışma Grubu içinde yer alan bazı şahıslar hakkında da gereğinin yapılması istendi.

 Mahkemenin suç unsuru gördüğü belgelerden biri de Gölcük Donanma Üssü'nde yapılan aramalarda ele geçen 5 nolu harddisk içindeki "Kitlesim" isimli belge idi. Söz konusu belge çok tartışılan "İrtica ile Mücadele Eylem Planı"nın bir çeşit görevlendirme yazısıydı. Belge ilk olarak 2003 yılında son olarak 2008 yılında kaydedilmiş.  'Kitlesim' belgesindeki 'üretim ve dağıtım' kanallarında yer alan isimlere bakıldığında çoğunun Balyoz, Poyrazköy gibi davalarda yargılanan subay, general ve amiraller olduğu görülüyor.

Örneğin Kitleşim isimli Excel belgeyi bilgisayara son kaydeden isim Ergenekon Davası'nda 10 yıl hapis cezası alan emekli Tuğamiral Alaettin Sevim. Belgenin içeriğinde "Üretim Ekibi" olarak isimlendirilen kısmında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek'in ismi yazıyor. Belgede Balyoz davası hükümlüsü emekli Tuğamiral Cem Gürdeniz ise psikolojik harekat kapsamında radyo, televizyon, gazete, dergi ve internet konularında görevlendirildiği görülüyor.

CEMEVLERİNDEN SORUMLU SUBAYLAR

Kitlesim isimli belgede bazı görevlendirmelerde dikkat çekiyor. Balyoz davası hükümlüsü emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü adına imzaya açılan bir belgede şu ifadeler dikkat çekiyor:

 * Alevi Dernek ve Vakıflardan (Cemevleri, Pir Sultan Aptal Kültür Derneği, Hacı Bektaş Veli Derneği) Deniz Kurmay Albay Sadi Ünsal.
 * Aşırı Sol Gruplar: Tuğamiral Kadir Sağdıç.
 * Dini Gruplar Cemaatlerden: Deniz Kurmay Albay İbrahim Şahin.
 * Doğu Güneydoğu Faaliyetlerinden: Deniz Kurmay Albay Semih Çetin.
 * Medyadan Sorumlu: Deniz Kurmay Albay Cem Gürdeniz ve Deniz Kurmay Yarbay Aziz Cakmak.
 * Siyasi Partilerden Deniz Kurmay Yarbay Fahri Can Yıldırım.

'ALEVİLİĞİN HRİSTİYANLIKTAN GELDİĞİ KONUSU ÇALIŞILABİLİR'

Suç duyurusu yapılan Kitlesim belgesinde başka isimler de geçiyor. Örneğin İlerleme Raporu isimli belgede Deniz Kurmay Yarbay Nuri Güneri, Deniz Kurmay Binbaşı Özdem Koçer, Deniz Yüzbaşı Levent Çehreli ve Deniz Kurmay Yüzbaşı Kerim Uça gibi isimler geçiyor. Bu isimlerin hemen altında ise şu ifadeler dikkat çekiyor:

 "Cemaat liderlerinden bazılarının fotoğraflanması sağlanabilir. Aleviliğin, Ermenilerden ve Hıristiyanlıktan geldiği konusu çalışılabilir."

Belgede ayrıca Balyoz davası hükümlüsü Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Tümamiral Deniz Kutluk, Tuğamiral Serdar Okan Kırçiçek'in isimlerinin yanısıra Deniz Kurmay Albay Soner Polat, Binbaşı Alpar Karaahmet, Binbaşı Enver Aksoy gibi subaylara ait isimler de yer alıyor.

BÖLÜCÜ ÖRGÜTLE SANSASYONEL EYLEM PLANLAMIŞLAR

Cem Gürdeniz ve Cem Aziz Çakmak isimli Balyoz davası hükümlüsü amirallerin görevlendirildiği anlaşılan "Görevlendirme" isimli dokumanda yazan ifadeler ise insanın kanını donduracak cinsten:

 * Radikal İslamcı toplulukların istenilen şekilde Cuma namazlarından sonra slogan atma, yürüyüş vb. eylemler yapma konusunda yönlendirilebileceği.

 * Garnizon bünyesindeki hazırlıkların ileri gelen esnaflarla birlikte incelenerek gerektiğinde eyleme yönelik provalar yaptırılabileceği.

* Bölgesi dahilinde müzahir sivilleri doktrine ederek birliğe yönelik sansasyonel eylem yaptırabileceği.

 * Örgütle bölücü örgüt arasındaki bağlantıları kullanarak sansasyonel eylemleri istenen zamanda ve istenen gruplar aleyhinde yönlendirilebileceği.

Bugün



Bu haber 890 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,733 µs