En Sıcak Konular

''Bu günün en önemli kararı...''

5 Ağustos 2013 16:54 tsi
''Bu günün en önemli kararı...'' Tarihi Ergenekon davası 5 yıllık yargı sürecinin ardından karara bağlandı. Bugün Gazetesi Yazarı Adem Yavuz Arslan kararı değerlendirdi.

Mahkemenin elindeki delil, tanık, ifadeler ve gizli tanıkları değerlendirerek ortaya çıkan bu kararı verdiğini belirten Yavuz Arslan, bugünün flaş ifadesinin mahkemenin söylediği 'Ergenekon terör örgütü var' kararı olduğunu, en önemli kararın bu olduğunu söyledi.

Bugün itibariyle Türkiye'de ilk defa darbe girişimine ceza verilmiş olduğunu ifade eden Yavuz Arslan, "23 iddianame hazırlandı, 321 duruşma yapıldı. Binlerce sayfa not, evrak, ifade, klasör incelendi zor bir dava bunu görmek lazım. Bu dava süresince 5 yıl boyunca kamuoyunun zaman zaman kafa karışıklığı yaşadığını gördük. Ancak görülüyor ki mahkeme bundan etkilenmemiş, elindeki delillerle, belgelerle böyle bir kararı verdiler. Ergenekon dediğimiz yapı üst düzey bir gizliliğe sahip yapı. Yapılanma içindeki örgütlerin dahi birbirini tanımadığı bir yapıdan bahsediyoruz. Genelkurmay Başkanlığı'na gelmiş bir isim, örgüt yöneticiliğinden şu anda hapis cezası alıyor. Bu yapı ahtapot gibi her yere yayılmış." Diye konuştu.

Ümraniye'deki gece kondu da el bombalarının bulunduğu yıl olan 2007'nin kritik bir yıl olduğunu vurgulayan Yavuz Arslan, bu dönemde darbeye zemin hazırlayan birçok suikast, saldırı planının olduğunu, eğer Ergenekon soruşturması başlamasaydı Türkiye'nin bambaşka bir ülke olabileceğini söyledi.

Yavuz Arslan; "Artık Türkiye'de insanlar, yasal yollarla seçilmiş bir hükümeti, gayri meşru yollarla düşürmenin çok ağır cezalara sebep olabileceğini biliyor. Bugünün en önemli kazanımı bence bu." şeklinde konuştu.

samanyoluhaber

Bu haber 814 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,636 µs