En Sıcak Konular

Süper Kupa logosuna soruşturma

5 Ağustos 2007 17:55 tsi
Süper Kupa logosuna soruşturma Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak Süper Kupa maçı öncesinde, Beşiktaş Kulübü'nün logoda sarı-lacivert renklerin kullanıldığına dair gösterdiği tepki üzerine, Futbol Federasyonu, Süper Kupa logosu konusunda soruşturma başlatıyor.

Süper Kupa ambleminde kullanılan renkler Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında bugün Köln'de oynanacak dev maç öncesi büyük kriz çıkardı. Beşiktaş'ın itirazı üzerine sarı-turkuaz renklerdeki logo, Rheien Energie Stadı'ndan kaldırılırken, Federasyon soruşturma başlattı

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak Süper Kupa maçı öncesinde, Beşiktaş kulübünün logoda sarı-lacivert renklerin kullanıldığına dair gösterdiği tepki üzerine, Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Kupa logosu konusunda soruşturma başlatıyor.
      Öte yandan Beşiktaş'ın logonun Fenerbahçe'nin forma rengi olması nedeniyle yaptığı itiraz sonucu maçın oynanacağı Rhein Energie Stadı'ndaki logolar kaldırılırken, basın odasında bulunan logonun sarısı da kalemlerle yeşile boyadı.
      Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, federasyonun gerekli incelemeyi yaptığı ve baskıları yapan firmanın önceden verilen renk değerlerini uygulamadığını belirlediği kaydedilerek, "Konuya ilişkin idari soruşturmayı da derhal başlatan Türkiye Futbol Federasyonu, baskıları yapan firma hakkında ise hukuki süreci başlatma kararı almıştır. Türkiye Futbol Federasyonu, ilki geçen sezon oynanan Galatasaray-Beşiktaş Süper Kupa Finali’nde de kullanılan logonun değiştirilmeden ve gerçek renk değerleriyle bundan sonra da kullanılmaya devam edilmesi kararında birleşmiştir" denildi.
     
Köln'de logo krizi
      BİLAL MEŞE / MİLLİYET

Beşiktaş Yönetimi, Futbol Federasyonu'nun hazırlattığı amblemde kullanılan sarı ve lacivert renklere çok sert tepki göstererek maça çıkmama tehdidi savurdu.
      Maç için Köln'e giden siyah - beyazlı yöneticiler dün gece olağanüstü bir toplantı yaparak Süper Kupa amblemindeki renklerin değiştirilmemesi halinde takımın maça çıkmaması yönünde şok bir karar aldı. Daha sonra hemen Futbol Federasyonu'na başvuran siyah - beyazlı idareciler, Fenerbahçe'nin renkleri olan sarı ve lacivertin değiştirilmemesi durumunda takımın maçı oynamadan İstanbul'a geri döneceğini bildirdi.
      Beşiktaş'ın bu kararı Futbol Federasyonu'nda büyük şaşkınlıkla karşılandı. Federasyonun, siyah - beyazlı yönetimin renklerle ilgili itirazını kabul ederek krizi çözeceği ifade edildi.
      Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Deriş, Fenerbahçe ile oynayacakları maç öncesi seçilen logo renklerine anlam veremediklerini söyledi. Deriş, "Rakibimiz Fenerbahçe olmasına rağmen bu amblemin renklerinin sarı - lacivert olmasına tabii ki tepki göstereceğiz. Ayrıca bununla yetinmeyip tribünde de koltuk sayısında haksızlık yapıldı. Karşı tribün tamamıyla Fenerbahçeli taraftarlara verildi. Bu tribünün yarısının bizim olması lazımdı. Federasyona şikayette bulunarak tepkimizi göstereceğiz" ifadelerini kullandı.
     
     Yıldırım'dan tepki geldi

      Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Süper Kupa finalinin yer ve tarihini yanlış bulduğunu söyledi. Yıldırım, "Yoğun tempo arasında böyle bir karşılaşmayı çok sakıncalı görüyorum. Büyük bir sakatlık olursa bunun hesabını kim verecek. Yurt dışında oynamak da ayrıca bir yorgunluk. Böyle maçlara gençlerle çıkmaya kalksanız tepki görüyorsunuz. Futbol Federasyonu'nun gelecek yıl bu soruna çare bulması gerek" ifadelerini kullandı.
     
     28 ülkeden canlı yayın

      Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçının, 28 ülkede canlı yayınlanacağı belirtildi. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Brezilya, Arjantin, Uruguay, Venezuela ve Paraguay'ın da aralarında bulunduğu Güney Amerika ülkelerinin yanısıra tüm Ortadoğu ile Kuzey Afrika ülkelerinde canlı yayın olacağı bildirildi. Bu arada maçın Eurosport tarafından da banttan ekrana taşınacağı kaydedildi.

Milliyet



Bu haber 315 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,544 µs