En Sıcak Konular

Bakan Yıldırım sürücüleri uyardı

5 Ağustos 2013 12:20 tsi
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ramazan Bayramı'nda yola çıkacak sürücülere, "Trafik kurallarına uyalım, bayramı acıya dönüştürmeyelim" uyarısında bulundu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramlarda herkesin sevdiklerine kavuşmak üzere yollara çıktığını, bu nedenle  trafik hareketliliğin çok yoğun yaşandığını söyledi. Vatandaşların ailelerine, sevdiklerine güven içinde kavuşabilmesi için tüm önlemlerin alındığını bildiren Bakan Yıldırım, "Ramazan Bayramı sevinç, neşe ve mutluluk içinde yaşansın, herkes ailesine kavuşabilsin, bayram acı ve çileye dönüşmesin diye tüm birimlerimizle seferber olduk" diye konuştu.

Bakan Yıldırım, memleketlerine, anne, baba, eş dost akrabalarını görmek için yollara düşen vatandaşların bütçelerine bir nebze olsun katkıda bulunmak için artık geleneksel hale geldiği üzere bayram süresince tüm otoyol ve köprülerin ücretsiz olduğunu da hatırlattı.

Güvenli seyahat için tüm tedbirler alındı

Yollarda trafik kurallarına uyulduğu takdirde herhangi bir sıkıntı yaşanmasının söz konusu olmayacağının altını çizen Bakan Yıldırım, tüm sürücülerin işaret ve işaretçilere uymalarını istedi.

Özellikle trafiği yoğun olan tatil yörelerine gidiş ve dönüş güzergahları için ek önlemler alındığını bildiren Yıldırım, yapım, bakım, onarım gibi nedenlerle şerit sayısında eksilme bulunan yollar gözden geçirilerek, mümkün olan şeritlerin tamamının trafiğe açılmasının sağlandığını belirtti.

Bayram tatili süresince karayolları sorumluluğu altındaki güzergahlarda ülkenin tüm bölgelerinde devam eden yapım, bakım ve onarım çalışmalarının asgari seviyede tutulacağını dile getiren Yıldırım, bayram tatili süresince hava ve yol şartlarının takip edilerek, değişen ve gelişen şartlara göre gerekli tedbirlerin hızla alınacağını da söyledi.

“Sürücüler uykusuz, yorgun olarak yola çıkmasın”

Bakanlık olarak üzerlerine düşen tedbirleri aldıklarını ancak bunun yeterli olmayacağını ifade eden Yıldırım, sürücülerden, uykusuz, yorgun veya alkollü olarak yola çıkmamalarını, araçlarının lastik ve diğer her türlü bakımlarını yaptırmalarını istedi.

Bayramda rahat ve güvenli seyahat için alınan önlemler kadar sürücülerin kurallara uymasının da önemine değinen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Sürücülerden hız limitini aşmamalarını istiyorum. Seyahatlerini, gün içinde uygun saatlere yayarak, aceleci ve telaşlı davranışlardan kaçınmaları gerekiyor. Herkes kendi şeridini kullanmalı. Özellikle emniyet şeridi ve karşı yöne ait şeridin ihlal edilmemesine herkesin dikkat etmesi gerekiyor.

Uzun mesafeli seyahatler için araçların bakımını yaptırmaları ve yeterli yakıt almaları, araç kapasitesinin üstünde yük ve yolcu almamaları konusunda herkes dikkatli olmalı.

Sürücüler, yorgun ve uykusuz olarak yola çıkmamalı, cep telefonu ve sigara gibi dikkati dağıtacak ögelerden kaçınmalı, yolculuk sırasında mutlaka emniyet kemeri takılmalı. Özellikle bölünmüş yollarda hız sınırlarının artırılmasının ardından sürücülerin, bölünmüş yolların bütün kesimlerinde hız sınırının saatte 110 kilometre olduğu gibi yanlış bir algıya kapılmamaları; yolların keskin viraj, yüksek eğim, meskun mahal veya kavşak gibi kesimlerinde hız tahdit levhaları ile belirlenmiş hız sınırlarını kesinlikle aşmamaları gerekiyor."

Bakan Yıldırım, sürücülerin yola çıkmadan önce yol durumu hakkında Yol Danışma Birimi'nin "0 312 415 88 00 ve 425 47 12" numaralı telefonlarından veya ücretsiz Alo 159 hattından, ayrıca Karayolları Genel Müdürlüğü web sitesi "www.kgm.gov.tr" adresinde hizmete sunulmuş olan güzergah analizi programıyla yol kullanıcılarının en uygun güzergah ve alternatiflerini, kapalı ve çalışma yapılan yolları, yol ve hava durumunu, yol boyu tesislerini ve önemli yerleri internetten görsel olarak sorgulamalarının mümkün olacağını hatırlattı.

Türkiye’de mevcut yol durumuna göre trafik kurallarına uyulduğu takdirde yollarda kazaların yaşanmayacağını, kimsenin burnunun bile kanamayacağını belirten Yıldırım, "Herkes trafik kurallarına uysun, kimse sevdiklerinin bayramını, acıya dönüştürmesin. Bu vesileyle kazasız, belasız günler diliyor, herkesin Ramazan Bayramını kutluyorum" dedi.

aa

Bu haber 457 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,621 µs