En Sıcak Konular

Ankara'da "Kum Heykel" günleri başlıyor...

5 Ağustos 2007 13:23 tsi
Başkent Ankara, 3 ay boyunca çok özel bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Ankara Ticaret Odası''nın (ATO) ev sahipliği ile gerçekleştirilen ''1. Uluslararası Kum Heykel Festivali'' başkentlileri, kimi zaman Ankara'nın simgeleşmiş yapılarında gezint

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara'da görsel bir şölen yaşatacak etkinlikte, ziyaretçiler heykel yapımını yakından izlemenin yanı sıra, oluşturulan sosyal etkinlik alanlarında keyifli vakit geçirebilecekler.
     
ATO'nun Söğütözü'ndeki tesislerinin yanındaki alanda yarın başlayacak olan festival çerçevesinde sergilenecek olan ve her gün 10.00-24.00 saatleri arasında görülebilecek kum heykeller, 3 ay boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.
     
    
35 SANATÇI ÇALIŞACAK
     
ATO'ya ait 10 bin metrekare genişliğindeki alanda oluşturulmaya başlanan ''Kum Şehri''nde, 20'si Rusya, Ukrayna, İsviçre, Belçika ve İran'dan olmak üzere toplam 35 yerli ve yabancı heykeltıraş sıra dışı becerileriyle kuma hayat verecek. Festivalde 10 bin metreküp Kızılırmak ve Kırıkkale kumu kullanılacak.
     
Kum Şehri'nde, heykeller büyüklükleriyle de göz dolduracak. Ana heykelin 15 metre olması planlanan kum şehrinin teması ise dünya medeniyetleri ve mitolojik efsaneler olacak. Sanatçılar aynı zamanda, Ankara'nın simgesi haline gelen Anıtkabir, Ankara Kalesi ve Kocatepe Camisini de kumdan heykellere dönüştürecek.
     
Açıklamada, 3 ay boyunca açık olacak kum şehrini ziyaret edenlerin keyifli vakit geçirmesi için de her şeyin düşünüldüğü belirtilirken, ziyaretçilerin, Fransız ve Çin mutfağından fastfood ürünlere kadar geniş bir yelpazede yemek yiyebilecekleri alandan, müzik ve çeşitli sosyal ünitelerin bulunduğu bildirildi.
     
    
RAMAZAN'DA ANKARA FESHANE
     
Açıklamaya göre, her Cumartesi günü havai fişek ve projeksiyon gösterilerinin de yapılacağı festivalde, latin, caz ağırlıklı müzik gruplarının yanı sıra pek çok rock grubu da sahne alacak. Ramazan ayında da açık olacak kum şehri, yine başkentlilere unutulmayacak Ramazan eğlenceleri sunacak. Bu ay içerisinde alanda İstanbul Feshane'dekine benzer çeşitli Ramazan eğlenceleri düzenlenecek.
     
    
ÜCRETSİZ OTOBÜS KALKACAK
     
Her gün saat 10.00'dan gece 24.00'e kadar açık kalacak kum şehrine ulaşım da sorun olmayacak. Ankara'nın en merkezi yeri Kızılay Necatibey Caddesi köprü altından Cumartesi günleri saat 12.00, 14.00 ve 16.00'da ücretsiz otobüsler Ankaralıları bu masal diyarına ulaştıracak.
     
    
ATO BAŞKANI AYGÜN
     
ATO Başkanı Sinan Aygün ise yazılı açıklamasında, çok önemli bir uluslararası festivale öncülük ettiklerini belirterek Ankaralılara bir festival kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
     
Festival sırasınca Türkiye'nin her tarafından ziyaretçilerin Ankara'ya geleceğini umduklarını belirten Aygün, ''Ankara'yı yeniden kültür ve sanatla buluşturuyoruz. Uluslararası sanatçılarımız Ankara'nın tarihi simgelerini kum heykellerle yaşatacaklar. Festival sırasında sürpriz heykellerimiz de olacak. Su gitti ama kum kalacak'' dedi.

milliyet



Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,148 µs