En Sıcak Konular

Tunus'ta Mısır senaryosu

5 Ağustos 2013 09:49 tsi
Tunus'ta Mısır senaryosu Arap Baharı’nın başladığı Tunus’ta siyasi gerilim bir türlü düşmüyor. Muhalefetin günlerdir süren gösterilerinden sonra şimdi de iktidardaki Nahda Partisi yanlısı on binlerce kişi sokaklara indi. Ülkede Mısır benzeri çatışmalardan endişe ediliyor.

Son altı ayda iki muhalif siyasetçinin öldürüldüğü Tunus’ta sular durulmuyor. Şubat ayında öldürülen Şükrü Belayid’in ardından iki hafta önce de bir başka muhalif Muhammed İbrahimi’nin aynı silahla suikasta kurban gitmesi muhalefeti sokaklara dökmüştü. Günlerdir devam eden protestolarda, muhalefet hükümetin istifasını ve kurucu meclisin feshedilmesini istiyor. İktidardaki Nahda Partisi ise anayasa çalışmalarının sona yaklaştığını belirterek istifa çağrılarını reddediyor.

DEV GÖSTERİ PLANLANIYOR

Cumartesi akşamı başkent Tunus’ta toplanan yaklaşık 200 bin kişi, son haftalarda zor durumda olan iktidara destek verdi. “Seçimlere evet, darbelere hayır” diye bağıran göstericiler hükümet lehine sloganlar attı. Hükümet karşıtı yaklaşık 10 bin kişi ise şehrin başka bir meydanında protestolarına devam etti. Muhalefet, Belayid’in ölümünün altıncı ayına denk gelen çarşamba günü ise çok büyük bir gösteri düzenlemeyi planlıyor.

YENİ SUİKAST ÖNLENDİ

 İçişleri Bakanlığı, polisin dün sabaha karşı terör şüphelilerini yakalamak için operasyon düzenlediğini açıkladı. Çıkan çatışmada bir kişi öldürüldü, dört kişi de yakalandı. Bakanlık, güvenlik güçlerinin ayrı bir operasyonda yeni suikast hazırlığında olan iki kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Bu kişilerden birinin Belayid ve İbrahimi’yi öldüren zanlı olduğu öne sürüldü ancak yetkililerden herhangi bir açıklama gelmedi.

bugün



Bu haber 836 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,367 µs