En Sıcak Konular

Tarihi duruşma başladı

5 Ağustos 2013 12:37 tsi
Tarihi duruşma başladı "Ergenekon Davası"nın karar açıklanması beklenen 321. duruşması başladı.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 66'sı tutuklu, 275 sanıklı "Ergenekon Davası"nın karar açıklanması beklenen 321. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal, İlker Başbuğ, Tuncay Özkan, emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Hasan Iğsız ile Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 63 tutuklu sanık katıldı.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedavi gören Yüksek Askeri Şura kararıyla emekliliğe sevk edilen Orgeneral Nusret Taşdeler, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ile avukat Serdar Öztürk katılmadı.

Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ve emekli Albay Arif Doğan'ın da aralarında bulunduğu 24 tutuksuz sanık ile başka suçtan tutuklu Sami Hoştan ve Yalçın Küçük hazır bulundu.

Duruşma, Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese'nin de aralarında bulunduğu 6 hakim ile 3 savcının yerini almasıyla 12.30'da başladı.

Duruşmayı basın mensupları ile CHP milletvekilleri izliyor.

Önlemler artırıldı

Güvenlik görevlileri, TEM karayolu Kınalı bağlantı yolunu bariyerlerle çift yönlü trafiğe kapatırken, duruşmayı izlemesine izin verilenler ve görevliler, yerleşkeye E-5 karayolu bağlantısından giriş yapabiliyor.

Yerleşkeye giriş yapılan noktada akşam saatlerinden itibaren önlem alan jandarma ekipleri, sarı basın kartı olmayan gazetecilerin de geçiş yapmasına izin vermiyor.

Gece yarısından itibaren cezaevi sapağında toplanan bir grup da İstiklal Marşı'nı okudu. Çeşitli sloganlar atan gruptakiler, yerleşkeye girişlerine izin verilmemesini protesto etti.

Seyyar tuvaletlerin kurulduğu bölgeye, sabahın erken saatlerinden itibaren çöp kamyonu, iş makinası, itfaiye, su tankerleri, TOMA ve çok sayıda otobüsle çevik kuvvet ekibi geldi.

Şehir dışından gelen polislerin ise şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmalara ait otobüslerle bölgeye ulaştığı görüldü.

Bu arada, Bursa'da "Ergenekon Davası"nın bugün yapılacak karar duruşması için Silivri'ye gitmek isteyen gruba polis izin vermedi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi önüne çekilen bariyerlerin arkasına tarladan gelen yaklaşık 150 kişilik grup, jandarmayı ve mahkemeyi protesto etti.

İlerlemek isteyen bir grubu ise jandarma ve polis ekipleri, kalkanlarla iterek E5 otoyoluna doğru uzaklaştırdı.

Güvenlik önlemlerinin gerekçesi Sakız Adası'nda yakalanan bot

Alınan bilgiye göre, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yönelik bir ihbar geldiği, bunun ardından geçen günlerde Sakız Adası'nda bazı patlayıcılarla birlikte terör örgütü DHKP-C üyesinin yakalandığı ifade edildi.

Söz konusu ihbar ile Sakız Adası'nda yakalanan şahsın ismi ve patlayıcıların mahiyetinin örtüştüğü kaydedildi.

Mahkeme heyetinin de bu nedenle Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı belirtildi.

aa



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,436 µs