En Sıcak Konular

TSK'daki terfilere Hudson damgası

5 Ağustos 2007 10:45 tsi
TSK'daki terfilere Hudson damgası 

Yüksek Askeri Şura'da Hudson Enstitü'de düzenlenen ve büyük tartışmalara neden olan toplantıya katılan komutan ile Vatansever Güç Birliği Hareketi mensuplarının telefon konuşmalarında adı geçen komutana terfi verilmedi.

Yüksek Askeri Şura, Hudson Enstitü'de düzenlenen ve büyük tartışmalara neden olan toplantıya katılan Genelkurmay'a bağlı SAREM Başkanı Tuğgeneral Süha Tanyeri ile bazı operasyonlarda ismi geçen iki komutanı bir üst rütbeye terfi ettirmedi.

ABD'deki Hudson Enstitü'de düzenlenen ve büyük tartışmalara neden olan toplantıya katılan Genelkurmay'a bağlı SAREM Başkanı Tuğgeneral Süha Tanyeri Yüksek Askeri Şura'da bir yıl bekleme alınca Tümgeneral olamadı.

Öte yandan Girdap operasyonu ile tutuklanan Vatansever Güç Birliği Hareketi mensuplarının telefon konuşmalarında adı geçen 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Cahit Sarsılmaz, bir yıl bekleme alarak Orgeneral olamazken, çete lideri olduğu gerekçesiyle tutuklanan eski yüzbaşı Muzaffer Tekin'e törenle ödül veren Tuzla Piyade Okulu Komutanı Tümgeneral Zekeriya Öztürk de bekleme alarak Korgeneral olamadı. Ümraniye'de bir gecekondu da ortaya çıkarılan bombalar nedeniyle tutuklanan emekli Astsubay Mahmut Öztürk'ün de kardeşi olan Tümgeneral Öztürk'ün, Korgeneral olması önümüzdeki yıl yapılacak Yüksek Askeri Şura toplantısına kaldı.

YAŞ'ta alınan kararlarla Orgeneral Koşaner'in önümüzdeki yıl Kara Kuvvetleri Komutanlığına, 2010 yılında da Genelkurmay Başkanlığı'na gelmesinin yolu açılırken, 1943 doğumlu olan Koşaner Paşa, Genelkurmay Başkanlığı'nda yaş sınırı 67 olduğu için bu görevi 2 yıl sürdürebilecek.

Yeni Şafak
 



Bu haber 332 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,808 µs