En Sıcak Konular

Yusuf İslam da seferber oldu

2 Ağustos 2013 13:14 tsi
İngiltere'nin en önemli üniversitelerinden biri olan Cambridge'de cami yapılacak. İngiltere'nin en önemli üniversitelerinden biri olan Cambridge'da yapımına başlanacak camiye ekonomik destek sağlamak için Türkiye'ye gelen Yusuf İslam,açıklamalarda bulundu

Müslüman Akademisyenler Vakfı'nın girişimleri ile başlayan cami projesinde sona geldiklerini anlatan İslam, caminin entellektüel beyinlerin olduğu bir merkezin tam göbeğinde yapılacağını belirtti.

İngiltere'nin en önemli projelerinden biri

Londra'daki merkez camisinden sonra İngiltere'deki en önemli projelerden bir tanesinin Cambridge Üniversitesi Cami Projesi olduğunu kaydeden İslam,  "Entellektüel beyinlerin olduğu bir merkezin tam göbeğinde yapılacak. Buradaki amacımız mümkün olduğu kadar İslami değerler ile batı değerlerinin birlikte işlenebileceği, birleştirileceği bir atmosferin oluşturulması" diye konuştu.

Cat Stevens olarak ünlenen Müslüman olduktan sonra da adını değiştiren İslam, projenin çok değerli olduğunun altını çizerek, ramazan ayı içerisinde geldikleri Türkiye'den destek alarak ayrılacaklarını ümit ettiğinin altını çizen İslam, "İnşallah bu ramazanın bereketini de dikkate almak suretiyle, ramazanda buradayız. İnşallah bu pahalı ve çok büyük projeye Türkiye'den destek alacağımızı ümit ediyoruz" dedi. Yusuf İslam, hükümetle ve katkı sağlayabilecek değerli insanlarla görüşeceklerini ve desteklerini isteyeceklerini anlattı.

Camide eğitim ve çocuk alanları bulunacak

İslam ve beraberindekilerin destek almak için geldikleri cami projesi, Cambridge'teki Müslüman sayısının artması ve kentte bulunan tek caminin ihtiyaçları karşılamaması üzerine başladı. Müslüman Akademisyenler Vakfı'nın girişimleri ile bin kişi kapasiteli yeni cami yapımına başlandı. Projesi uluslararası bir yarışma ile belirlenen camide ibadet ve abdest alanlarının yanısıra çocuklar için oyun alanları, eğitim salonları ile morg da bulunacak.

Bunların yanısıra Müslüman olsun veya olmasın herkesin kullanabileceği kafe, eğitim alanı ve toplantı odaları cami bünyesinde inşa edilecek.

aa
 



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,177 µs