En Sıcak Konular

Bakan Yazıcı: Oyuna gelmeyeceğiz

2 Ağustos 2013 12:29 tsi
Bakan Yazıcı, Türkiye ekonomisinin güçlü konumunun, bazı çevreleri rahatsız ettiğini belirterek, "Çeşitli bahanelerle ülkemizde istikrarı bozmaya, olumsuz tablolar çizmeye gayret edenler var. Bu oyuna gelmeyeceğiz" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke olarak, güven ve istikrarın sembolü olmaya, ekonomiyi büyütmeye, refah düzeyini artırmaya devam edeceklerini ifade ederek, 2023 hedeflerine doğru kararlılıkla ilerleyeceklerini söyledi.

AK Parti hükümetleri olarak, güçlü büyüme performansı ile enflasyondaki düşüşün birlikte gerçekleştirilebileceğini tüm dünyaya gösterdiklerini belirten Yazıcı, enflasyonu kalıcı olarak tek haneli düzeylere indirdiklerini, kişi başına düşen milli geliri 3 kattan fazla artırdıklarını anlattı.

Türkiye ekonomisinin bugünkü güçlü konumunun, bazı çevreleri rahatsız ettiğini ifade eden Yazıcı, çeşitli bahanelerle ülkedeki istikrarı bozmaya, olumsuz tablolar çizmeye gayret edenlerin olduğunu belirterek, "Bu oyuna gelmedik, gelmeyeceğiz" dedi.

Teoride, kağıt üzerinde mükemmel ekonomi programlarının yazılabileceğini, ancak uygulamada, istikrar ve güçlü bir siyasi iradenin olmaması halinde başarı sağlanamayacağını anlatan Yazıcı, şöyle konuştu:

"Ekonomi politikaları istediği kadar iyi olsun, bunu halka anlatıp, doğru uygulamazsanız sonuç alamazsınız. Biz, kendi gerçeklerimize, ülkemizin potansiyeline uygun politikaları üretiyor ve uyguluyoruz. Siyasi kaygılarla popüler işler yapmıyoruz. Tüm dünyanın örnek aldığı ekonomi politikalarımızı gerçekçi biçimde oluşturuyor ve kararlılıkla uyguluyoruz. Türkiye ekonomisi sağlam temellere sahiptir;  içinde bulunduğumuz küresel ekonomik koşullarda herkesin gıpta ederek baktığı bir güçlü bir ekonomiyiz. Bu nedenledir ki olumsuz küresel koşullara rağmen uzun vadeli planlar yapabiliyoruz. Geleceğe güvenle bakıyoruz."



Bu haber 436 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,371 µs