En Sıcak Konular

''DTP PKK’ya 'bir şekilde' bağlı''

5 Ağustos 2007 09:49 tsi
''DTP PKK’ya 'bir şekilde' bağlı''
Avrupa Birliği Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü tarafından hazırlanan “Türkiye’de Kriz: Avrupa yolunda yeni bir engel mi” başlıklı raporda, DTP’nin PKK’ya "bir şekilde" bağlı bulunduğu ve bunun "açık bir sır" olduğu ifadele

“Türkiye’de Kriz: Avrupa yolunda yeni bir engel mi” başlıklı raporda, Türkiye’de 22 Temmuz seçimleri öncesinde yaşanan gelişmeler değerlendirildi. Raporun “Kürt sorunu” başlıklı bölümünde DTP’nin de AKP ile benzer bir kader paylaştığı zira iki partinin de anti-Kemalist olarak görüldüğü ifade edildi.

Bu tanımlamanın DTP için kısmen doğru olduğu kaydedilen raporda, “Çünkü şu açık bir sır ki parti bir şekilde PKK’ya bağlı” denildi.

PKK’nın saldırılarının terör eylemi, PKK üyelerinin de terörist olarak nitelendirildiği raporda, Türkiye’de geçerli olan yüzde 10’luk seçim barajının “anti-demokratik” olduğu da ifade edildi.

Raporda, DTP’nin seçim barajı nedeniyle, seçimlere bağımsız adaylarla girme kararı aldığı hatırlatıldı.

“PKK’YA 52 MİLİTANIN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ DUYURDU”

Terörle mücadele kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Güneydoğu Anadolu’da kapsamlı, Kuzey Irak’ta da muhtemel kısıtlı operasyonlar için harekete geçtiği ifade edilen raporda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, terör örgütü PKK’nın yaz saldırılarını durdurma amacı taşıdığı ifade edildi.

Şırnak ve Hakkari’de terörle mücadele operasyonlarını özel kuvvetlerin yürüttüğü kaydedilen raporda, son iki ay içinde bu bölgede 37 teröristin öldürüldüğü vurgulandı. Raporda, PKK’nın Diyarbakır çevresinde ise baskın bir varlık kuramadığı belirtildi.

11 Mart’ta “ajanların” Kulp’ta 7 teröristi zehirlediği kaydedilen raporda, PKK’nın da şimdiye kadar 52 üyesini kaybettiğini açıkladığı ifade edildi. Raporda, ölen teröristler arasında ciddi sayıda Irak, İran ve Suriye kökenli Kürtler olduğu vurgulandı.

Raporda, Türkiye’de kapsamlı olarak yapılan terörle mücadele haberlerinin PKK ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’ne karşı bir psikolojik savaş olduğu değerlendirmesi yapıldı.

Türkiye’nin Kuzey Irak’a yönelik bir operasyon düzenleyip düzenlemeyeceği sorulan raporda, operasyon için her unsurun hazır olduğu, Ankara’da düzenlenen bombalı saldırının ardından kamuoyu desteğinin de arttığı ifade edildi.

hürriyet



Bu haber 314 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,750 µs