En Sıcak Konular

Meksika'dan Türkiye'ye ilk cumhurbaşkanı ziyareti

30 Temmuz 2013 14:41 tsi
Meksika Dışişleri Bakanı Jose Antonio Meade Kuribrena, Türkiye ile Meksika arasındaki 85 yıllık diplomatik ilişkilerde ilk kez bir Meksika cumhurbaşkanının eylül ayında Türkiye’ye ziyarete geleceğini söyledi.



Türkiye’nin son yıllardaki başarısıyla herkesin takdirini kazandığını belirten Kuribrena, “Türkiye’ye büyük saygı duyuyoruz ve ülkenize son 10 yılda gerçekleştirdikleri için hayranız. Türkiye bölgesel bir öneme sahip, aynı zamanda G20 ve OECD’nin saygın bir üyesi. Son yıllarda ülkeniz büyük ölçekte bir büyüme gerçekleştirdi. Çok genç, dinamik, geçmişiyle gurur duyan bir ülkesiniz. Ortak birçok noktamız var, her iki ülke de demokrasi sahibi, ticarete açık ve ticareti ekonomilerinin önemli bir parçası olarak görüyor” diye konuştu.

1928'DEN BERİ İLK CUMHURBAŞKANI ZİYARETİ OLACAK

Konuk Dışişleri Bakanı Kuribrena, Türkiye ile Meksika arasındaki coğrafi uzaklığa rağmen 1928 yılında ilk diplomatik ilişkilerin başladığını hatırlatarak, şimdiye kadar hiç bir Meksika cumhurbaşkanının Türkiye'ye gelmediğini bildirdi. Kuribrena, 85 yıl önce başlayan ilişkilerde Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto’nun görev süresi devam ederken Ankara'ya gelecek Meksikalı ilk cumhurbaşkanı olacağını kaydetti.

DÜNYANIN EN BÜYÜK 20 EKONOMİSİ ARASINDA YER ALIYORUZ

İki ülkenin birbiri için önemli fırsatlar sunduğunu vurgulayan Kuribrena, “Cumhurbaşkanımız Enrique Pena Nieto, eylül ayında, cumhurbaşkanlığı görevindeki ilk yılında Türkiye’yi ziyaret edecek. Türkiye ve Meksika dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasında yer alıyor. Son 20 yılda iki ülke de çok büyük şeyler yaptı, iki ülkenin önünde parlak bir gelecek olduğunu düşünüyorum. Birçok ortak noktamız bulunuyor. Cumhurbaşkanımızın ziyaretinin ikili ilişkilerin hak ettiği yere gelmesinde fırsat sunacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Bu haber 961 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,048 µs