En Sıcak Konular

Baykal: 'Belki aday çıkarmamıza gerek kalmaz!'

4 Ağustos 2007 19:43 tsi
Baykal: 'Belki aday çıkarmamıza gerek kalmaz!' Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda uzlaşma şartını getiren CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, TBMM Başkanlığı için aday partisinden adaylık konusuna açıklık getirdi.

Baykal, "Adaylar bir çıksın görelim. Bizim aday çıkarmamıza ihtiyaç kalmadan uygun, içimize sindireceğimiz bir aday çıkmasını umut etmek istiyoruz. Bizim de içtenlikle katkı sağlayacağımız bir aday çıkarsa memnuniyetle katkı veririz" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda yemin töreni devam ederken, muhalefet kulisinde basın mensuplarıyla sohbet eden CHP lideri Baykal, yeni dönemde 'bütünlük manzarası' temenni etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün Genel Kurul'da tokalaşmasını 'Var olan kuşkular, tereddütler en kısa sürede aşılmalıdır' sözleriyle yorumlayan Baykal; herkesin güveni, ulusal bütünlük ve birliği hissedebilmesi gerektiğini vurguladı. Baykal, yeni dönemde tereddüt ve gerilimlerin olmaması gerektiğini ifade ederek, "Bütünlük manzarasının yaşanması gerekiyor" diye konuştu.

Baykal, TBMM Başkanlığı seçimi konusunda da açıklamalarda bulundu. CHP'nin bir aday çıkarıp çıkarmayacağının sorulması üzerine Baykal, "Adaylar bir çıksın görelim. Bizim aday çıkarmamıza ihtiyaç kalmadan uygun, içimize sindireceğimiz bir aday çıkmasını umut etmek istiyoruz. Bizim de içtenlikle katkı sağlayacağımız bir aday çıkarsa memnuniyetle katkı veririz. Herkes aday olabilir tabi" değerlendirmesini yaptı. Baykal, CHP'nin önümüzdeki süreçte izleyeceği politikayı da şöyle açıkladı:

"Biz açık kafayla ülkenin büyük bir uzlaşı içinde bütün kritik aşamalardan geçmesi gerektiğine inanıyoruz. Buna katkı yapmayı da isteriz. Biz iyi niyetli ve olumlu yaklaşımımızı bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz."
Baykal, CHP kontenjanından seçilen 13 DSP milletvekilinin partiden ayrılmasını da, "Her ayrılık hüzün vericidir" sözleriyle değerlendirdi.
zaman



Bu haber 363 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,676 µs