En Sıcak Konular

Bozdağ: Yardımlarımıza engel olamayacaklar

30 Temmuz 2013 11:41 tsi
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Somali’deki insani yardımlarımız bundan sonra da devam edecektir. Yardımlarımıza hiçbir güç engel olamayacaktır” dedi.

Türkiye’nin Somali’ye yaptığı yardımların koordinasyonundan sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AA muhabirine, Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçiliği’ne yapılan saldırının ardından tekrar ülke gündemine oturan Somali’yle ilgili açıklamalarda bulundu.

Açlık, susuzluk ve özellikle ilaçsızlıktan insanların ölmekte olduğu bir dönemde Türkiye’nin Somali’ye ulaştığını belirten Bozdağ, şunları söyledi:

“Somali’deki drama bütün dünya seyirci kalırken, Türkiye ve Türk halkı seyirci kalmadı.  Başbakanımız  Sayın Recep Tayyip Erdoğan, eşi, çocukları, bakanlar, büyük bir sanatçı ve gazeteci grubu ile Somali’ye çıkartma yaparak dünyanın dikkatini Somali’ye çekti.

Sayın Başbakanımız ve Türkiye, bütün uluslararası platformlarda Somali’deki drama dikkat çekti. Somali’de yaşanan açlık, susuzluk ve ilaçsızlığın ortadan kaldırılması için Türk halkı gönül hazinesini Somalili kardeşleri için açtı.”

Başbakan Erdoğan’ın yaptığı ziyaretin ardından Somali için düzenlenen kampanyayla büyük bir yardım seferberliği başlatıldığını dile getiren Bozdağ, ilk etapta bu ülkeye gıda maddeleri ve ilaç ulaştırıldığını anımsattı.

Somali’de kurulan çadırkentler ve aşevleri ile Somalililer için kalacak yer ve sıcak yemek temininin gerçekleştirildiğini ifade eden Bozdağ, “Somali’de bugün gelinen noktada açlıktan, susuzluktan, ilaçsızlıktan ve tedavisizlikten ölen kimse bulunmamaktadır. Türkiye’nin ve Türk halkının harekete geçmesinin ardından Somali’nin ve Somalili kardeşlerimizin kaderi değişmiş, umutları yeniden yeşermiştir” diye konuştu.

Türkiye’nin dünyanın neresinde olursa olsun zorda olan insanlara yardımlarının bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da artırarak devam edeceğini vurgulayan Bozdağ,  “Somali’deki insani yardımlarımız, oradaki kardeşlerimize yönelik sağlık, eğitim ve altyapı gibi alanlardaki yardımlarımız bundan sonra da hız kesmeksizin devam edecektir. Bizim bu yardımları yapmamıza hiçbir güç ve kuvvet engel olamayacaktır” dedi.

aa

Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,167 µs