En Sıcak Konular

Turkcell'le ilgili flaş karar

29 Temmuz 2013 17:53 tsi
Çukurova Holding'in, Turkcell'deki yüzde 13,7 oranındaki payını Alfa Group'tan 1,56 milyar dolar ödeyerek alması için gereken sürenin uzatılması talebi, İngiliz Yüksek Mahkemesi (Privy Council) tarafından kabul edildi.

İngiliz Yüksek Mahkemesi'nin yaptığı yazılı açıklamada Çukurova'nın daha önce hisseleri geri alabilmesi için gereken sürenin uzatılması yönündeki talebine ilişkin tarafların görüşlerini 23 Temmuz'da dinlendiği, Çukurova'ya talep edilen ek sürenin verilmesi yönünde karar verildiği ifade edildi.

Mahkemeden yapılan açıklamada, 9 Temmuz'dan itibaren Çukurova'nın ödeme yapması için gereken 60 günlük süreye ek olarak herhangi bir kesin tarih belirlemeksizin süre tanınmasına karar verildiği açıklandı.

AA muhabirinin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan İngiliz Yüksek Mahkemesi İletişim Direktörü Anthony Myers de, "Ödemenin yapılması için kesin olarak belirlenmiş bir tarih bulunmuyor. Fakat eğer taraflar isterse ve şartlar değişirse 1 Aralık 2013 tarihinde yeniden İngiliz Yüksek Mahkemesi'ne başvurabilirler" dedi.

Mahkeme, New York'ta hali hazırda devam eden Çukurova Holding ve TeliaSonera arasındaki davanın, Çukurova'nın ödeme yapmaktaki pozisyonunu güçleştirdiğini belirterek, bu durumun tarafların hiçbirinin yararına olmadığını savundu.

Mahkeme ayrıca, Çukurova'nın yüzde 8 olan faiz itirazını da kabul ederek, 29 Temmuz'dan itibaren faizin işlememesine karar verdi.

AA

Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,517 µs