En Sıcak Konular

Ege ve Akdeniz alevlere teslim

29 Temmuz 2013 16:07 tsi
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları orman yangınlarını tetikledi. Azalan nem ve artan poyrazla birlikte hızla yayılan alevler, Ege ve Akdeniz’in hararetini yükseltti.

Dün  Çanakkale başta olmak üzere Muğla, Mersin ve Adana’da çıkan yangınları söndürmek için seferber olan ekipler yorgun düştü. İzmir’de ormanlık ve fidanlık alanlarda meydana gelen yangın sayısının 14 kat arttığına dikkat çeken belediye yetkilileri, açık havada yakılan ateşler ve atılan izmaritler konusunda herkesi duyarlı olmaya çağırdı.

ÇANAKKALE’nin Gelibolu ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Ilgar Deresi yakınlarında bulunan ormanlık alanda yangın çıktı. Şiddetli rüzgârla yayılan alevlerin oluşturduğu duman, şehir merkezine kadar ulaştı. İtfaiye ekipleri, güneşin tam tepede olduğu saatte yükselen alevlerin, şehitliklerin bulunduğu Milli Park’a sıçramaması için yoğun çaba sarf etti. Bir helikopterin de müdahalede bulunduğu yangında 50 hektarlık çam ormanı kül oldu.

ADANA’nın Karaisalı ilçesinde çıkan orman yangınında 50 hektarlık alan zarar gördü. Bal Ormanı projesi kapsamında dikilen fidanlarla ağaçlar küle döndü. Hasan Dağı’nda dün öğleden sonra başlayan ve rüzgârla büyüyen yangın, dağın eteklerindeki Saydere Mahallesi’ndeki evleri tehdit etti. Gülüşlü köyü mezarlığına kadar ulaşan yangın, 8 saatte Kaksan Kireç Fabrikası üstünde kontrol altına alındı.

MERSİN’in Gülnar ilçesinde çıkan orman yangınında 100 hektar alan kül oldu. Kavakoluğu köyü yakınında çıkan yangına 8 helikopter, 200’e yakın arazöz ve iş makineleri ile 500’e yakın işçi müdahale etti. Kavakoluğu ve Delikkaya köyü tedbir amaçlı boşaltıldı. Yangında bir arazöz tamamen yandı. Dumandan etkilenenler, ambulansla hastanelere götürüldü. Köylülerin zeytin, ceviz, üzüm, elma, kayısı, incir gibi meyve bahçeleri ile sulama sistemleri yandı. Ekipler, dün sabaha kadar mücadele ederek yangını söndürdü.

MUĞLA’nın Milas ilçesine bağlı Pınar köyü yakınlarındaki ormanlık alanda elektrik tellerinin birbirine temas etmesi, yangına sebep oldu. ‘Gökova’nın ciğerleri’ olarak bilinen bölgede önceki akşam yükselen alevler Kumluca, Pınar ve Çamlıca köyleri ile Ören beldesindeki ev ve bahçelere kadar ulaştı. Bölge halkının ‘deli poyraz’ dediği şiddetli fırtınayla büyüyen ve ancak 18 saatte söndürülen yangında 45 hektar ormanlık alan yandı.
Yangına giden araç devrildi, iki itfaiyeci öldü

Ankara’nın Bala ilçesinde çıkan ot yangınına giden Onur Burkan yönetimindeki itfaiye aracı, iddiaya göre virajı alamadı ve kontrolden çıkıp devrildi. Dün saat 13.00 sularında meydana gelen kazada, araçta bulunan 3 itfaiyeciden Berkan Güneş ile Ömer Aksan olay yerinde hayatını kaybetti. Sürücü Onur Bursan ise ağır yaralandı. Yaralı itfaiyeci Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Devrilen itfaiye aracı, vinçle yoldan kaldırıldı. İtfaiyecilerin yerde yatan cansız bedenlerini gören meslektaşları gözyaşına boğuldu.

Zaman



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,141 µs