En Sıcak Konular

Somali saldırısının arkasındaki güçler...

29 Temmuz 2013 15:43 tsi
Somali saldırısının arkasındaki güçler... İçişleri Bakanı Muammer Güler: Somali’deki saldırı, Türkiye'nin küresel güç olmasını istemeyenlerin işi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Türkiye'nin bir dünya devleti olmasını, küresel bir güç haline gelmesini istemeyen, bunu hazmedemeyen bazı mihrakların, bu durumu engellemek için büyük bir çaba sarf ettiklerine dikkat çekerek, "Somali'deki saldırı da dünyada dengeleri belirleyen bir ülke olmamızı istemeyen odakların eylemidir. Bu tür saldırılar bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Bizler birlik ve beraberlik içinde, daha güçlü bir şekilde bu saldırılara karşı tek yürek olarak cevap vermeye devam edeceğiz." dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk büyükelçiliğine ait ek binaya düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Özel Harekat Polisi Sinan Yılmaz'ın (42) cenaze törenine katılmak üzere Amasya'ya geldi. Amasya İl Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törene; İçişleri Bakanı Muammer Güler'in yanı sıra Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Somali Ankara Büyükelçisi Muhammed Mursal Şeyh Abdirrahman, Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ve çok sayıda protokol üyesi ve vatandaş katıldı. Törende konuşan İçişleri Bakanı Güler, "Hepinizin bildiği gibi iki gün önce geçtiğimiz Cumartesi günü Somali büyükelçiliğimize yönelik bir terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Bu mübarek Ramazan ayında yaşanan bu elim olay nedeniyle millet olarak hepimiz derin bir üzüntü içindeyiz." diye ifade etti.

Düzenlenen saldırıyı şiddetle kınadığını belirten Bakan Güler, "Bütün İslam alemi için büyük bir anlam taşıyan Ramazan ayında böylesine vahşi bir saldırıyı yapanlar hiç şüphe yok ki insanlıktan hele İslamiyet'ten hiç nasiplerini almamışlardır. Bu eylemi gerçekleştiren teröristler özel harekat polisimizin kahramanlığı ve dikkati sayesinde etkisiz hale getirilmiştir. Maalesef bu menfur terör saldırısında kardeşimizi Sinan Yılmaz'ı şehit verdik. 4 polisimiz de yaralandı, kahraman şehit kardeşimiz Sinan Yılmaz'a yüce Allah'tan rahmet, değerli eşi, değerli kardeşim Ümmühan Yılmaz'a, sevgili evlatları Berk, Mert ve Melek'e bütün yakınlarına, emniyet teşkilatımıza, Amasyalılara, Tokatlı kardeşlerimize ve milletimize sabır, metanet ve başsağlığı diliyorum. Yaralı polis memurlarımıza da acil şifalar niyaz ediyorum." diye konuştu.

"BU TÜR SALDIRILAR BİZİ YOLUMUZDAN ALIKOYMAYACAKTIR"

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin büyük bir devlet olduğunu ifade eden Güler, şunları ifade etti: "Dünyanın neresinde olursa olsun zulme ve haksızlığa uğramış herkesin yanında olmuştur, onlara destek olmaya çalışmıştır. İki yılı aşkın bir süredir Suriye'de devam eden vahim olaylarda 10 binlerce kişiyi katleden zalim rejimden kaçan Suriyeli kardeşlerimize kucak açtık, onları bu zor zamanlarında yalnız bırakmadık. Elbette ki bundan sonra da yalnız bırakmayacağız.

Mısır'da halkın iradesine karşı yapılan darbe ve sonrasında gerçekleştirilen katliamda da biz Türkiye olarak bu darbe karşıtı tutumumuzu açık bir şekilde ortaya koyduk ve bu katliamı yapanları kınadık. Herkesin sırtını döndüğü bir dönemde Somalili kardeşlerimizi de yalnız bırakmadık.

Bizim bir dünya devleti olmamızı, küresel bir güç haline gelmemizi istemeyen, bunu hazmedemeyen bazı mihraklar bu durumu engellemek için büyük bir çaba sarf ediyorlar. Somali'deki saldırı da dünyada dengeleri belirleyen bir ülke olmamızı istemeyen odakların eylemidir. Bu tür saldırılar bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Bizler birlik ve beraberlik içinde, daha güçlü bir şekilde bu saldırılara karşı tek yürek olarak cevap vermeye devam edeceğiz. Bundan sonra da dünyanın neresinde olursa olsun yapılan haksızlıklara ve zumla karşı sesimizi yükselteceğiz. Ülkemizin gücü ve imkânları nispetinde mazlumlara ve zulme uğrayanlara sahip çıkacak, onlara yardımcı olma gayreti içinde olacağız.

Çünkü bu bizim hem insanlığımızın hem de inancımızın gereğidir. Sevgili Amasyalılar, ülkemizin, büyümesi ve kalkınması konusunda gözünün içine bakılan bir konuma gelmesinin ne kadar önemli olduğu bu tür üzücü olaylarla tekrar ortaya çıkıyor. Bu noktada hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Küçük düşüncelerin ve kısır çekişmelerin içerisine düşmemeli, daha büyük ve güçlü bir Türkiye için el ele, omuz omuza vermeliyiz. İdrak etmekte olduğumuz merhamet ve şefkat ayı olan Ramazan ayını da fırsat bilerek aramızdaki kırgınlıkları ve dargınlıkları bir kenara bırakarak birbirimize daha çok kenetlenmeliyiz. Bu duygularla Somali'de şehit düşen kardeşimiz Sina Yılmaz'a tekrar Allah'tan rahmet diliyor, kederli ailesine, dost ve akrabalarına, emniyet teşkilatımıza ve bütün milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Şehit Sinan Yılmaz için gönderdiği notu da okuyan Güler, "Sevgili Ümmühan Yılmaz ve şehidimizin çocukları, babanızın göstermiş olduğu kahramanlık sayesinde daha büyük bir felaket, daha büyük üzücü bir olay engellenmiş oldu. Babanızla, eşinizle, kardeşiniz ile iftihar edebilir siniz. Hepimizin başı sağolsun." ifadelerine yer verildi. İl Müftüsü İsmail İpek'in yapmış olduğu duanın arkasından Şehit Polis Sinan Yılmaz'ın cenazesi araca konularak, memleketi Tokat'ın Erbaa ilçesi Çamdibi köyüne gönderildi.

Cihan



Bu haber 1,042 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,622 µs