En Sıcak Konular

PKK bağımsızlara az oy verildiği için eylem yapıyor!

4 Ağustos 2007 19:15 tsi
PKK'lı teröristlerin Van'ın Başkale İlçesi'ne bağlı Albayrak Köyü'nden İran'a kaçırdığı 6'sı çocuk 9 köylü henüz kurtarılamazken, terör örgütünün bu eylemi 22 Temmuz seçiminde DTP'nin desteklediği bağımsız adaylara bu köyden az oy çıktığı için gerç


Kaçırma olayı ile ilgili güvenlik birimlerine zamanında başvuru olmadığı için geç öğrenilen olay şöyle gelişti: Teröristler 31 Temmuz günü saat 19.00 sıralarında Başkale İlçesi’nin Kızılca Köyü Geçitvermez Mezrası Çolak Mevkii'nde yol keserek araçları durdurup örgüt propagandası yaptı. İran sınırına yakın bölgedeki bu eylem sırasında kimlik kontrolu da yapan teröristler, hepsi de Albayrak Köyü nüfusuna kayıtlı olan Cihan Aybar (31), Müjdat Güngör (22), Gaffur Alkan (20), Kinyas Aybar (16), Yıldırım Şimşek (15), Saddam Güngör (15), Aykut Kinsun (15), Sercan Duman (14) ve Tayhan Alkan'ı (13) silah zoruyla yanlarına alıp İran'a götürdü.

YAKINLARI GÜNLERCE BAŞVURUDA BULUNMADI

Kaçırma olayı ile iligili güvenlik birimlerine herhangi bir başvuruda bulunulmadı. Yol kesme olayını öğrenen güvenlik güçleri bölgede operasyon başlatırken, yapılan istihbarat çalışmaları sonucu 9 köylünün PKK'lı teröristlerce İran'a kaçırıldığı ortaya çıktı. Başkale Cumhuriyet Savcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı ve kaçırılanların yakınlarının ifadesini almaya başladı.

Van Valisi Özdemir Çakacak yaptığı açıklamada, kaçırma olayı ile ilgili güvenlikg üçlerinin tespitinin bulunduğunu, ancak kaçırılanların yakınlarından kendilerine herhangi bir şikayetin gelmediğini söyledi.
Vali Çakacak'ın bu açıklaması ve savcılığın soruşturma başlatmasından sonra kaçırılanlar arasında bulunan Tayhan Alkan'ın babası Şemsettin Alkan, Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı'na başvurarak, oğlunun kaçırıldığını söyledi ve şikayette bulundu.

FİDYE İDDİASI

PKK'lı teröristlerin, İran'a kaçırdıkları köylülerin yakınlarından 400 bin YTL fidye istediği ididası ortaya atıldı. DTP'nin desteklediği Van bağımsız milletvekili adaylarına Başkale'den yüzde 60'ın üzerinde oy çıkarken, aynı adaylara yüzde 20 dolayında oy veren Albayrak Köyü halkını cezalandırmak için kaçırma eylemini gerçekleştirdikleri öne sürüldü. Yatkililer ve köylüler bu iddiayı doğrulamadı.

Albayrak Köyü'nde 22 Temmuz seçimlerinde oy kullanan 467 seçmenden 184'ü AKP'yı, 41'i DP'ye, 11'i MHP'ye, 112'si bağımsız milletvekili seçilen Özdal Üçer, 9'u yine bağmısız seçilen Fatma Kurtulan'a, kalanı da diğer partilere ve başka bağmısız adaylara oy vermişti.

hürriyet



Bu haber 445 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,825 µs