En Sıcak Konular

Astsubay, yaralı askerlerini kurtarmak isterken şehit düştü

4 Ağustos 2007 16:04 tsi
TUNCELİ'de 4 gün önce terör örgütü PKK’nın etkisiz hale getirilmesi için başlatılan ‘Kara Panter’ operasyonu devam ediyor. Ovacık ve Hozat İlçeleri kırsalında çatışmalar yer yer sürerken, kobra tipi helikopterler teröristlerin dağlık al

Ovacık İlçesi Mercan Vadisi'nde İki komando erle birlikte vurulan Astsubay Üstçavuş Fatih Çarman’ın, ilk ateşte yaralanan iki askerini kurtarmak isterken şehit düştüğü belirlendi.
5 bin askerin katılımıyla başlatılan opersyon, Ovacık ile Hozat İlçeleri ile PKK’lı teröristlerin yuvalandıkları saptanan Nazimiye ve Pülümür İlçeleri dağlık kesimlerine de kaydırıldı. Operasyon bölgelerine Sikorsky helikopterlerle özel eğitimli birlikler indirilirken, Hozat’ın Kizir ormanlarında kıstırılan 40 PKK’lı ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar farklı yerlerde devam ediyor. Ancak bu çatışmalara ilişkin şu ana kadar ölü ve yaralı bilgisi ulaşmadı.

Bölgenin aşırı derecede ormanlık ve kayalık olması nedeniyle PKK’lı teröristlerin askerlerin geçebileceği bütün yolları mayınlayarak Kavuktepe ve Karaçavuş bölgelerini kullanıp Aliboğazı’na doğru kaçmaya çalıştıkları belirtildi. Askeri yetkililer, Aliboğazı bölgesinin çok sarp kayalıklar ve ormanlık alanlara sahip derin bir vadi olduğunu ve yüzlerce mağaranın bulunduğunu, bu nedenle teröristlerin buraya kaçarak gizlenmeye çalıştıklarını kaydetti. Aliboğazı Vadisi'nde PKK’lıların gizlenebileceği mağara ve sığınaklar kobra helikopterleriyle sürekli bombalanıyor.

Munzur ile Mercan Dağları'nda başlatılan ‘Kara Panter’ operasyonu bütün bölgeye yayılarak devam ederken, PKK’lıların yine gizlenme yerlerinden olan Kutuderesi ile Tunceli merkeze bağlı Geyiksuyu, Çiçekli, Kırmızıdağ ile Hozat İlçesi'nin Karaoğlan, Buzlutepe, Kurudere ve Buzlupınar bölgelerininde güvenlik güçleri tarafından tamamen kuşatmaya alındığı, buralarda da çatışmaların olduğu belirtildi.
Askeri yetkililer, çatışma olan bölgeleri PKK’lıların yoğun bir şekilde mayınlaması nedeniyle arazi arama- tarama faaliyetlerinin geçikmeli yapılabildiğini, sonuçların ise operasyonlar bittikten sonra net bir şekilde ortaya çıkabileceğini vurguladı.

Hurriyet



Bu haber 445 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,154 µs