En Sıcak Konular

Bir gecede 91 bomba

29 Temmuz 2013 09:04 tsi
PKK asayiş grubu olarak tanınan YDGH üyelerinin bir gecede 91 el yapımı bomba ve 125 molotof kokteyli attığı belirlendi.

PKK asayiş grubu olarak tanınan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi üyeleri dün gece Cizre’de yol keserek kimlik kontrolü yaptı. Polisin müdahale ettiği grup, ara sokaklara dağılarak eylemlerine devam etti. Örgüt yandaşlarının bir gecede 91 el yapımı bomba ve 125 molotof kokteyli attığı belirlendi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde cuma akşamı başlayan olaylar gece geç saatlere kadar sürdü. PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyesi olduğu belirlenen göstericiler resmi kayıtlara göre gece boyunca 91 el yapımı bomba ve 125 molotof kokteyliyle saldırı düzenledi.

ARAÇLARI DURDURDULAR

Cizre’de, Abdullah Öcalan’ın cezaevindeki şartlarını bahane eden PKK’nın asayiş grubu olarak tanınan YDG-H üyeleri Cudi ve Nur mahallelerinde toplandı. Sonra İdil caddesinde yoldan geçen araçları durduran yüzleri maskeli grup, kimlik kontrolü yapmak istedi.

 Grup olay yerine gelen polislere el yapımı patlayıcı, Molotof kokteyli, havai fişek ve taşlarla saldırdı. Polis gruba basınçlı su ve biber gazıyla müdahale etti. Sahura kadar devam olaylar sırasında göstericilerin 91 el yapımı bombalı saldırı ve 125molotoflu eylem gerçekleştirdiği belirtildi.

KALAŞNİKOF ELE GEÇİRİLDİ

Olaylar sırasında polis tarafından terör örgütünün sözde asayiş birimi mensubu olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan A.Ö. Cizre Devlet Hastanesi’nde yapılan kontrolünün ardından Cizre Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Silopi’de gözaltına alınan PKK’nın gençlik yapılanması üyelerinden birinin gösterdiği adreste yapılan aramalarda 1 adet Kalaşnikof marka tüfek ve 5 adet şarjör ele geçirildi.

HEDEFLER 24 SAAT KORUNUYOR

 YDG-H asayiş adı altında şiddet eylemlerini tırmandıran yüzleri maskeli grupların hedefinde olan dersane, kaymakamlık, okuma salonu ve öğrenci yurtlarına saldırılarını önlemek için bu kurumların önünde zırhlı araçlarla 24 saat nöbet tutuluyor. Kamu kurumlarına saldırı hazırlığında olan gruplara bölgede sabit bekleyen güvenlik güçleri anında müdahale ediyor.

ŞÜPHELİLERE KEMİK TESTİ YAPILACAK

Şırnak’ın Silopi ve Cizre ilçelerinde PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi’ne (YDG-H) yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. 9 adreste yapılan aramalarda sokak eylemlerini organize ettiği önceden tespit edilen 10 kişiden 6’sı yakalandı.
Gözaltına alınan zanlılardan S.E’nin geçtiğimiz perşembe gecesi Silopi TEM Büro Amiri Asır Yıldız’ın yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişi olduğu öğrenildi.

 Nüfus cüzdanına göre 17 yaşında olduğu için çocuklara uygulanan işlem yapılan S.E’nin üzerinden çıkan YDG-H künyesinde ise 19 yaşında olduğu görüldü. Bunun üzerine savcılığın talimatıyla kemik testi yapılan S.E’nin 19 yaşında olduğu belirlendi.

 Resmi olarak 18 yaşından küçük olan S.E‘nin bu şekilde birçok eylem sonunda tutuklanmaktan kurtulduğu ortaya çıktı. Savcılık bundan sonraki bütün eylemlerde resmi yaşına göre olgun görünen şüphelilere kemik testi yapılmasını istedi.

Molotof atarken yakalandı

Üzerinde PKK asayiş grubu olarak tanıtan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi’nin tişörtü olan A.֒nün molotofkokteyli atarken yakalandığı belirtildi. 17 yaşında olan A.֒nün emniyetteki sorgusu sürüyor.

 Yoldan geçen araçları tek tek durdurup kimlik kontrolü yapan yüzleri maskeli grup, olay yerine sevk edilen polis zırhlı araçları ve TOMA’lara taş, havai fişek, ses bombası ve molotofkokteylleriyle saldırdı.

bugün

Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,420 µs