En Sıcak Konular

Ciğerlerimiz yanıyor!

28 Temmuz 2013 14:21 tsi
Türkiye'nin birçok yerinden yangın haberleri gelmeye devam ediyor.

Bodrum ve Gelibolu Yarımadası'nda ormanlık alanda yangın çıktı. Yangını söndürme çalışması devam ediyor.

BODRUM

Muğla'nın Bodrum İlçesi Fesleğen Yaylası yakınlarındaki ormanlık alanda yangın çıktı.6 ayrı noktada çıkan yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, şiddetli rüzgarın bölgede etkili olduğu öğrenildi.

Bodrum İlçesi Mumcular Beldesi Fesleğen Yaylası yakınındaki ormanlık alanda, bugün saat 11.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Birbirine yakın altı ayrı noktada başladığı öğrenilen yangına ilk olarak havadan helikopter ve uçakla müdahale edilmeye başlandı. Şiddetli rüzgarın etkili olduğu bölgede yangının hızla ilerlediği öğrenildi.

GELİBOLU YARIMADASI'NDA KORKUTAN YANGIN

Çanakkale'de Gelibolu Yarımadası'nda Gelibolu ilçesine bağlı Ilgardere köyü yakınlarında ormanlık alanda nedeni henüz belirlenemeyen orman yangını başladı.Saat 12.05' te ormanlık alandan yükselen dumanları Çanakkale boğazında geçiş yapan ticaret gemileri de farkedince ilk ihbarlar Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü'ne deniz telsizinden yapıldı..

Gelibolu yarımadası'ndaki orman kuleleri de yoğun duman üzerine bölgeye söndürme ekipleri sevketti..Çanakkale' de konuşlanan bir yangın söndürme helikopteri bölgeye sevkedildi.Yangına Gelibolu Yarımadası'nda görev yapan 10 kişilik 4 arazöz ekibi de gönderildi.

Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri yoğun ormanlık alanda yükselen alevleri söndürmek için çalışma başlattı.

MİLAS'TA İKİNCİ YANGIN

Milas'ta dün akşam çıkan ve halen söndürme çalışmaları devam eden yangının ardından, Demirciler köyünde de 5 ayrı noktada orman yangını başladı.Demirciler köyü Hayıtlı mevkisindeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle 5 ayrı noktada yangın başladı.

Rüzgarında etkisiyle hızla büyüyen yangına 2 uçak, 3 helikopter, 10 arazöz, 3 iş makinesi, 80 orman işçisi ve vatandaşlar müdahale ediyor. Köylüler, söndürme çalışmalarını yürüten ekiplere traktör ve tankerlerle su taşıyor. Ekipler yangını kontrol altına alabilmek için yoğun çaba harcıyor.

Milas'ın Ören beldesinde dün akşam başlayan yangın ise henüz kontrol altına alınamadı.

MERSİN

1 KÖY BOŞALTILDI


Mersin'in Gülnar İlçesi'nde dün öğlen saatlerinde çıkan orman yangını, bu sabaha karşı kontrol altına alındı.

Yangında 50 hektar kızılçam ve makilik alan ile meyve bahçeleri zarar gördü.Gülnar'a bağlı Kavakoluğu Köyü'nde dün saat 15.00 sıralarında bir bahçede henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Yangının hızla yayılması üzerine, olay bölgesine çok sayıda söndürme ekibi sevk edildi, 88 haneli Kavakoluğu Köyü boşaltıldı.

ADANA

 7 HEKTARLIK BAL ORMANI YANDI

Adana'nın Karaisalı İlçesi'nde Hasan Dağı eteklerinde çıkan yangında 20 hektarlık alan zarar gördü. Kızılçam ve makilik alan ile Bal Ormanı Projesi kapsamında dikilen akasya, keçi boynuzu, defne, yabani elma fidanları da kül oldu.Karaisalı'nın kuzeyinde Nergizlik Barajı ile Hasan Dağı arasındaki bölgede dün öğle saatlerinde alevler yükseldi. Şiddetli rüzgarda yüksek gerilim elektrik tellerinin birbirine çarpması sonucu çıktığı sanılan yangın, kısa sürede büyüdü. Hasan Dağı'nın eteğindeki Saydere Köyü'nü de tehdit eden orman yangınına havadan 2 helikopter, karadan 7 dozer ve çok sayıda arazözle müdahale edildi. Yaklaşık 150 yangın söndürme işçisi, alevleri söndürmek için uğraş verdi. Gülüşlü Köyü yakınlarındaki mezarlığına kadar ulaşan yangın, Kaksan Kireç Fabrikası civarında kontrol altına alındı.Yangında kızılçam ve makilik alan ile 5 yıl önce oluşturulan Bal Ormanı'ndaki akasya, keçi boynuzu, defne, yabani elma fidanları zarar gördü.

7 saatlik çalışmayla kontrol altına alınan yangın bölgesinde soğutma çalışmaları gün boyu sürdü.

ajanslar

Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,715 µs