CANLI" /> CANLI"/>

En Sıcak Konular

Vekiller yemin ediyor: DTP'lilerden ilk yemin!

4 Ağustos 2007 14:41 tsi
Vekiller yemin ediyor: DTP'lilerden ilk yemin! 23. Dönem Şükrü Elekdağ'ın açtığı oturum ile başladı.DTP'li Ayla Akat Ata yemin etti. iyibilgi tüm gelişmeleri canlı olarak aktarıyor. CANLI

Milletvekili yeminini okumak için tıklayınız

Yemin töreninde 549 milletvekili seçildikleri il ve isimlerinin alfabetik sırasına göre tek trek kürsüye gelerek yemin ediyor. 


 

 16:56- DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata yeminini çok düzgün bir Türkçeyle yaptı. Böylece bugün kimi basın kuruluşlarına yansıyan "ne olacak" tedirginiliğinin gereksiz olduğu anlaşılmış oldu. Ardından kürsüye çıkan DTP'li Bengi Yıldız da yemin etti.


 

16:25- CHP Antalya milletvekili ve Genel Başkan Baykal yeminini etti. Baykal'ın yeminde geçen "laik Cumhuriyet"i özellikle vurgulaması ve o kısmı okurken meclise bakıp kaşlarını çatması dikkatlerden kaçmadı.


 

16:14- AK Parti Ankara milletvekili Burhan Kayatürk yemini sırasında heyecandan yanlış okuduğu için üç kez yeminini tekrarladı. Daha önce de MHP Afyonkarahisar milletvekili Abdülkadir Acan ile Adıyaman AK Parti vekili Şevket Gürsoy yeminlerini iki kez tekrarlamıştı.


15:55-Yemin sırası Ankara'lı vekillere geldiği için Başkan Elekdağ vekileri Atatürk'ün ruhu için bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.


15:38- Afyonkarahisar milletvekili Abdülkadir Acan'ın da dili sürçtü ve ikinci kez andı okumak zorunda kaldı.


15:34- Adıyaman AK Parti vekili Şevket Gürsoy yemin ederken yemininin sonunda "and içerim" diyecekken "söz veririm" demesi üzerine Başkan Elekdağ yemini tekrarlattı.

İlk yemin Şükrü Elekdağ'dan. Geçici Meclis Başkanı olarak ilk yemini Şükrü Elekdağ yaptı. Elekdağ'ın yemini alkışlandı.


15:13-Şükrü Elekdağ açılış konuşmasını yaptı

Başbakan Erdoğan'ın seçimden sonra yaptığı konuşmaya dikkat çekti ve şu sözlerine atıf yaptı: Cumhuriyetin ve milletin değerlerinden asla vaz geçmeyeceğiz. Elekdağ "Türkiye ilerleyecekse Başbakan'ın bu sözlerinin ardında durması zorunludur" dedi. Başbakan'ın yaptığı uzlaşma çağrısına da atıf yapan Elekdağ Başbakan'ın "kutuplaşmadan uzak durmalıyız" sözlerini hatırlattı ve ekledi: Bunlar son derece isabetli değerlendirmeler Önümüzdeki dönemde yeni bir sayfa açarak ılımlı, ölçülü olgun bir nitelik kazandırmadan etkin bir çalışma ortamı yaratamayız. tüm partiler bunları dikkate almalı. Ancak hükümetin bunda sorumluluğu büyük. hükümet dengeleri gözetmeli.

15:05-Vekiller yerlerini alıyor. Yemin töreni Şükrü Elekdağ başkanlığında başladı. Törene geçilmeden önce vekil olarak seçilen ancak trafik kazasında ölen MHP'li Mehmet Cihat Özönderin hatırası için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.


23. Dönem milletvekillerinin yemin töreni öncesi TBMM bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Yaklaşık bir saat sonra Milletvekilleri genel kurulunda yemin ederek görevlerine resmen başlayacak. Yemin töreninde 549 milletvekili seçildikleri il ve isimlerinin alfabetik sırasına göre tek trek kürsüye gelerek yemin edecekler.

Törenin yaklaşık 9 saat sürmesi bekleniyor.



Bu haber 892 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,904 µs