En Sıcak Konular

''Mısır halkı için dua edelim''

28 Temmuz 2013 09:10 tsi
''Mısır halkı için dua edelim''
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Manisa İl Teşkilatınca düzenlenen iftarda konuştu.

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Mısır halkının bu kaostan bir an önce kurtulması için hem dua edelim ve hem de diplomatik yollardan ne yapabileceksek süratle gerçekleştirelim" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Manisa İl Teşkilatınca düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, Mısır'da çok acı olaylar yaşandığını söyledi.

Bu ülkedeki gelişmeleri sadece Türkiye'nin "darbe" olarak nitelendirdiğine dikkati çeken Arınç şöyle devam etti:

"ABD'den, Avrupa'dan ses çıkmadı. Mısır'da darbe yanlıları ile dayanışma içinde olduğunu söyleyen İslam liderleri ortaya çıktı. 12 milyar lira bağışladılar. Darbe yapanlar, hiçbir yerde iflah olmadı. Başlarına ne geleceğini de herkes biliyor. Hangi ülkede darbe yapılmışsa arkadan gelenler onları temizlemiştir, ülke kaybetmiştir, demokrasi kaybetmiştir. Mısır halkı ile dayanışma içindeyiz. Mazlum ve mağdur Mısır halkının bu kaostan bir an önce kurtulması için hem dua edelim ve hem de Türkiye olarak diplomatik yollardan ne yapabileceksek süratle gerçekleştirelim."

Müslüman ülkelerin çoğunda sorunlar yaşandığını vurgulayan Arınç, Suriye'nin liderine, "Halkına silah çekme, zulmetme, demokratik yollardan seçime git" dediklerini ve bugün ülkenin halinin ortada olduğunu anlattı.

Irak, Afganistan, Pakistan, Lübnan, Cezayir, Tunus, Libya, Myanmar'da da sorunlar yaşandığını bildiren Arınç, şunları kaydetti:

"Müslümanların kanı dökülüyor. Ülkeler başsız, kendi içinde kavgalar var. Bu hepimizin gönlünü yaralıyor. İslam ülkeleri fitne ateşi ile yanıyor, birbirlerinin kanını döküyorlar. Maalesef oralarda düzen ve istikrar kurulamıyor. Türkiye, kutup yıldızı gibi. Barış ülkesi, ayrımcılığın ortadan kalktığı bir ülke. İnancını herkesin rahatlıkla yaşadığı bir ülke. Huzur ve emniyetimiz var. Genel itibarıyla Türkiye adeta bir barış adası gibi, kutup yıldızı gibi. Ülkeler Türkiye'ye baktıklarında iç geçiriyor ve 'Ah biz de böyle olsak' diyorlar. 11 yıldan bu yana istikrar ve güven var. 'Bu bozulursa Türkiye eski günlere döner' diye ellerini ovuşturanlar olabilir. Onlara fırsat vermeyeceğiz. Bu ülkelerdeki yanlışlıkların giderilmesi için iyi örnekler göstermek istiyoruz."

Somali'deki bombalı saldırı

Arınç, Somali'deki bombalı saldırıya ilişkin de "Somali biraz kendine gelir gibi oldu ama orada da dış destekli bazı örgütler, ülkeyi bölmek ve parçalamak istiyor. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Somali ve bütün Afrika ülkeleri, Türkiye'nin kendilerine uzatılan elini her zaman samimiyetle karşılamış ve tutmuşlardır" şeklinde konuştu.

aa

Bu haber 940 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,636 µs