En Sıcak Konular

Erzurum'da sel felaketi

4 Ağustos 2007 12:17 tsi
Sele kapılan biri çocuk, diğeri kadın iki kişi aranıyor

ERZURUM’un Horasan İlçesi'ne bağlı Akkeran Mezrası’na yağan sağanak yağmur ve dolunun ardından gelen sel sularında kaybolan birbirleriyle akraba 5 yaşındaki Dilanur Özkaya ile 34 yaşındaki Ayten Özkaya'nın bulunması için seferber olan yardım ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Dere yatağındaki 15 evi yerle bir eden selde yaralanan 3 kişi ise hastanede ayakta tedavi edildi.
Doğu Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde etkili olan sağanak yağmurlar, dün akşam saatlerinde Horasan’ın Pirali Köyü’ne bağlı Akkeran Mezrası ile Danişment, Karacaören ve Akgeyrek köylerinde sele neden oldu. Selden en fazla Horasan merkeze 18 kilometre uzaklıktaki Aras Nehri ile Akkeran Deresi arasındaki Akkeran Mezrası etkilendi. Yaklaşık yarım saat süren doluyla karışık şiddetli yağmurun ardından Akkeran Deresi sel olup taştı.

İki metre yüksekliğindeki sel suları, dere yatağında bulunan evleri önüne katıp yerle bir etti. Bu sırada, evine doğru giden 5 çocuk annesi Ayten Özkaya, evde iki çocuğuna bulmak için sel sularına girince kayboldu. En küçüğü 2 aylık olan 5 çocuk annesi Ayten Özkaya'nın kayboluşuna engel olamayan eşi Cemil Özkaya neye uğradığını şaşırdı. Yine dere yatağındaki Asuman Özkaya’ya ait ev de sel sularıyla dolarak yıkılırken, küçük kızı Dilanur Özkaya sel sularına kapıldı. Kızı gözleri önünde sele giden anne Asuman Özkaya, evin sağlam kalan bölümünde bulunduğu için yaralı olarak kurtuldu. Akkeran’da selde yaralanarak Horasan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Cemil, Asuman ve 8 aylık Suna Özkaya ayakta tedavi edildi.

Hurriyet



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,890 µs