En Sıcak Konular

Kürt Ulusal Kongresi için son tarih

26 Temmuz 2013 17:05 tsi
Kürt Ulusal Kongresi'nin hazırlık toplantısında oluşturulan kongre hazırlık komitesi, Irak Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani'nin katılımı toplandı. Kürt Ulusal Kongresi'nin Ağustos ayı ortalarında yapılması kararlaştırıldı.

ANF'de yer alan habere göre 26 Temmuz'da Selahaddin kentinde Kürt Ulusal Kongresi hazırlık toplantısında oluşturulan komite çalışmalarına hız verdi.

Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesi'nin birinci toplantısı, Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani'nin katılımıyla makamında gerçekleşti. Komite tarafından yapılan açıklamada, "Yapılan bu ilk toplantıda, bir kez daha tüm katılımcılar kongrenin önemini dile getirdi bununla birlikte ulusal birlik ruhu ve bilinciyle tarihi sorumluluğunu layıkiyla yerine getireceğini ifade etti" denildi.

Açıklamada, şunlar belirtildi: "Dördü kadın olmak üzere 21 kişilik komite üyelerinin parti veya örgütleri adına değil Kürt halkını temsil etme anlayışını bir ilke olarak benimsedi. Yanı sıra komite üyelerinin ulusal bir ekip ruhuyla hareket ederek, 22 Temmuz'da geniş katılımlı toplantıda ortaya konulan ve konsensüs sağlanan konular dışında gündemi olmayacağı hususlar üzerinde durmayacağını bir kez daha vurguladı. 22 Temmuz tarihinde gerçekleşen geniş katılımlı toplantıda tartışıldığı gibi kongre bir ayda toplanmasını sağlayacak şekilde hazırlık komitesi çalışmalarını tamamlamayı planladı. Kürt Ulusal Kongresi'ne kadar hazırlık komitesi kongrenin altyapı çalışmalarını üstlendiği sorumluluk çerçevesinde yürütecek."

Edinilen bilgilere göre, kongrenin Ağustos ayı ortalarında yapılması kararlaştırıldı. Ancak Hazırlık Komitesi'nin yarın da toplanarak, kongre tarihini belirlemesi bekleniyor.

Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,742 µs