En Sıcak Konular

MİT'den tehlikeli adım uyarısı

26 Temmuz 2013 16:18 tsi
MİT'den tehlikeli adım uyarısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MİT yetkililerinin Suriye sınırındaki gelişmelere ilişkin konunun muhatapları ile görüşeceğini ve atılan adımın tehlikeli ve yanlış olduğu noktasında uyarılarda bulunacağını söyledi. Edoğan, “Suriye sınırındaki son gelişmeleri ve bu konuda alınan bir karar gereği Milli İstihbarat Teşkilatı’mız gerekli olan görüşmeleri yapacaklar. Attıkları bu adımın yanlış ve tehlikeli adımlar olduğu noktasında kendilerine gerekli uyarılar yapılacak. İşin çerçevesi budur.” diye konuştu.

Mimar Sinan Camii’nde Cuma namazı kılan Erdoğan, cami çıkışı gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Seçim barıjına değinen Başbakan Erdoğan şunları söyledi: “Baraj bizim dönemimizin çıkardığı bir yasa değildir. Bizim düşüncemiz şudur, buna özellikle batı dahildir. Barajların olduğu sistemde güven ve istikrar diye bir şeyi bulamazsınız. Eğer şu 10 buçuk yıl Türkiye bir istikrarı yakalamışsa gerek demokraside gerek ekonomide güven ve istikrar varsa bunun en önemli sebebi koalisyonların olmadığı bir hükümet yapısıdır. Türkiye’de koalisyonların olduğu hükümet yapısında da ülkemizin nasıl geri gittiği hepimizin malumudur. Bunları göz ardı etmemiz anlamsızdır. Biz ülkemize bu tür sancıları çektirmek istemiyoruz. Milletimizin birliğinin beraberliğinin dayanışmasının demokratik alanda yakaladığı bu performansı kaybetmesini istemiyoruz. Onun için tecrübe edilmiş bu sürecin devam ettirelim istiyoruz. Bu barajlarla ilgili düşüncem.”

Demokratikleşme paketi konusunda da değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Demokratikleşme paketi ile ilgili açıkladığımız bir şey yok. Şuanda çalışma safhasındadır. Bu safhada arkadaşlarımla ilk toplantıyı bizzat kendim yönettim. Şuanda çalışma devam ediyor. Çalışma bittikten sonra arkadaşlarımız paketi getirecekler. Kamuoyuna demokratikleşme paketini açıklayacağız. Gazetelerde çıkan şeyler hayalidir. Bunu bizzat kendim açıklayacağım. Açıkladığım zaman zaten AK Parti olarak demokratikleşme paketimizin ne olduğu ortaya çıkacaktır.” ifadelerini kullandı.

Bu haber 1,402 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,983 µs