En Sıcak Konular

Pentagon'ın son silahı: Zeplin

26 Temmuz 2013 15:02 tsi
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un yeni geliştirdiği dev zeplin, ABD Başkanı Obama'ya 360 derece koruma sağlayacak. Beyaz Saray'ın üzerine yerleştirilecek zeplin 3000 metre yükseklikte 500 kilometrelik bir alanı tarayacak.

ABD’nin başkenti Washington’a konuşlandırılacak ileri teknoloji ürünü iki dev zeplin, geniş izleme kapasitesiyle yakın zamanda Amerikan ordusunun yeni gözetleme sistemini oluşturacak.

Pentagon yeni hamlesiyle Washington üzerinde 360 derece gözetleme imkanına sahip olmayı planlıyor. İlk etapta ABD’nin başkenti Washington’ın üzerine konuşlandırılması planlanan yüksek teknolojiye sahip iki adet zeplin, yaklaşık 3000 metre yükseklikten her yöne 500 kilometrelik görüş imkanı sağlayacak. Devrim niteliğindeki bu yeni sistemin 1 ay boyunca hiçbir yakıt desteği almadan çalışması öngörülüyor.


HER TÜRLÜ TEHDİDİ HABER VERECEK

ntvmsnbc'nin haberine göre Amerikan ordusunun en büyük askeri malzeme ve servis sağlayıcısı Raytheon isimli şirket tarafından geliştirilen zeplinlerin, orduya çok çeşitli tehditleri algılama, iz sürme ve hedefleme imkanını “düşük maliyetle” ve “daimi” bir şekilde sağlayacağı belirtildi.

Zeplinler sayesinde ABD’li komutanlar, insanlı veya insansız uçak, taktik balistik füze, büyük kalibreli roket gibi askeri hedeflerin yanı sıra tank, otomobil, SCUD füze fırlatma rampası gibi hareket edebilen hedeflere karşı ordunun savunma kapasitesini artırabilecek.


BÜYÜK TASARRUF

Raytheon’un hesaplamalarına göre, izleme faaliyetlerinde geleneksel gözetim uçakları yerine zeplin kullanmanın, maliyeti yüzde 700 oranında düşüreceği hesaplanıyor.

Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,228 µs