En Sıcak Konular

Fırtına İrlanda'da tur atladı

26 Temmuz 2013 08:13 tsi
UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında Kuzey İrlanda'nın Derry City takımını 3-0 yenen Trabzonspor, Avrupa kupalarındaki galibiyet özlemine son verdi.

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında Kuzey İrlanda'nın Derry City takımını 3-0 yenen Trabzonspor, Avrupa kupalarındaki galibiyet özlemine son verdi.

Derry City karşısında Henrique (2) ve Abdülkadir'in attığı gollerle galibiyete uzanan bordo-mavili ekip, Avrupa kupalarında 680 gün sonra deplasmanda galip geldi.

Trabzonspor'un 3. ön eleme turunda karşılaşacağı rakibi de belli oldu. Bordo-mavililer, 2. ön eleme turu karşılaşması sonucunda Hırvatistan'dan Lokomotiva Zagreb takımını eleyen Belarus ekibi Dinamo Minsk ile eşleşti.

En son 14 Eylül 2011'de, UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçında Inter'i deplasmanda 1-0 mağlup eden Trabzonspor, sonraki deplasman maçlarında galibiyet alamamıştı.

Tur atladığımız için mutluyuz

Trabzonspor'un teknik direktörü Mustafa Akçay, "Uzun süre ilk turu geçemeyen camiamız için önemli bir mesaj oldu. Tur atladığımız için mutluyuz" dedi.

Akçay, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, Derry City karşısında iki yüzü olan bir maç oynadıklarını belirterek, "İlk yarıda rakibin bize yaptırmak istediklerini yaptık. Ama ikinci yarıda kendi kalitemizi, teknik etkinliğimizi devreye soktuk ve bence değişim orada başladı. Bu değişim iyi bir sonuç verdi. Uzun süre ilk turu geçemeyen camiamız için önemli bir mesaj oldu. Tur atladığımız için mutluyuz" diye konuştu.

Akçay, biraz daha hızlı ve taktik yönü güçlü olan bir oyun anlayışını sahaya yansıtmaları gerektiğini ifade ederek, herkesin 15-20 gün sonra takımda çok daha farklı bir mental göreceğini söyledi.

 İlk yarıda oyunu domine edemedik

Derry City karşısında iki gol atan, bir de asist yapan Henrique, maçın ilk yarısının mücadeleci geçtiğini belirterek, "Uzun toplarla rakibimiz pozisyon yaratmaya çalıştı. İlk yarıda oyunu domine edemedik" dedi.

İkinci yarıda topu yere indirdiklerini ve rakipten daha çok koştuklarını dile getiren Henrique, "Bunları yaptık, sonuçta 3-0'lık net bir skor ortaya çıktı. Bu skora iki gol ve bir asist yaparak katkı sağladığım için de çok mutluyum" diye konuştu.

aa

Bu haber 476 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,681 µs