En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu’ndan adaylara talimat

24 Temmuz 2013 10:38 tsi
Yerel seçimde CHP'den aday olması beklenen isimlerle görüşmere başlayan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, adaylara "Artık sahaya çıkma zamanı geldi" talimatı verdi.

Yerel seçimlere yönelik CHP'de adaylık kulisleri hız kazanırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, görüştüğü "potansiyel" adaylara "Artık sahaya çıkma zamanı geldi" talimatı verdiği belirtildi. Kılıçdaroğlu, yerel seçimde CHP'den aday olması beklenen isimlerle görüşmeleri hızlandırırken, yakın çevresi, "Genel Başkan'ın aklındaki isimler netleşti" bilgisini paylaştı. Kılıçdaroğlu, hem muhafazakar seçmene hem genç kitleye ulaşacak isimlerin adaylığını istiyor.
 
ZİRVEDE TABANDA SARIGÜL'Ü İSTİYOR

Kılıçdaroğlu, özellikle İstanbul ile ilgili kamuoyu yoklamaları ve anketleri yakından takip ediyor. Kamuoyunda, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında gösterilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün isminin öne çıkmasında, kamuoyu yoklamaları ve anketlerin etkililiğine işaret ediliyor. Sarıgül ile ilgili İstanbul'un "önemli etkin isimlerinin" de parti yönetimini ikna ettiğine işaret ediliyor. Sarıgül'ün CHP'ye dönüşü ile ilgili hukuki tablo ise, ilginç bir görüntü oluşturuyor.

 Eski Genel Başkan Deniz Baykal döneminde "üç kez ihraç edilerek parti tarihine geçen" Sarıgül'ün CHP'ye geri dönüşü, parti tüzüğü gereği, Parti Meclisi (PM) kararı ile oluyor. Sarıgül'ün kişisel başvurusu ya da doğrudan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) önerisi ile PM, ihraç dosyasını affederek, karar alıyor.

 Ancak üç ihraç kararı nedeniyle Sarıgül'ün af oylamasının bir kez mi, ihraç sayısı kadar üç kez mi gerçekleştirileceği hukuki tartışma konusu. Parti tüzüğünden yola çıkılarak bu durum için MYK'nın önerisinin esas alınacağı, son tarihli ihraç kararının PM'de oylanması formülünün öne çıktığı belirtiliyor.

bugün

 

Bu haber 481 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,626 µs