En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan imdada yetişti

3 Ağustos 2007 21:58 tsi
Antalya'da geçirdikleri trafik kazası sonucu hastaneye kaldırılan Danimarkalı kadın ve çocuğu için ülkesinde yardım kampanyası düzenlenirken imdada Erdoğan yetişti.

Antalya'da 10 Temmuz'da geçirdikleri trafik kazası sonucu yaralanarak özel bir hastanede tedavi altına alınan, hastane masraflarının karşılanması için ülkelerinde kampanya başlatılan Danimarkalı kadın ve yoğun bakımdaki çocuğu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesi ve verdiği talimat üzerine, Antalya Valiliğince ambulans uçakla ülkesine gönderildi.

Antalya Vali Yardımcısı ve Antalya Uluslararası Havalimanı Mülki Amiri Hayrettin Balcıoğlu, gazetecilere açıklamasında, tatil yaptıkları sırada Antalya'nın Korkuteli ilçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında yaralanan ve Antalya'daki özel bir hastanede tedavi altına alınan Danimarkalı Heidi Hermansen (30) ile 6 yaşındaki oğlu Mathias Hermansen'in durumuyla ilgili Başbakan Erdoğan'ın geçen hafta Antalya'da bulunduğu sırada bilgi aldığını bildirdi.

Danimarkalı annenin ülkesindeki sigortasıyla ilgili ortaya çıkan sorunlar nedeniyle hastane masraflarını karşılayamadığını, bu nedenle ülkesinde arkadaşlarınca yardım kampanyası başlatıldığını hatırlatan Balcıoğlu, Başbakan Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi aldığı ve yakından ilgilendiği Danimarkalı ailenin sorunun çözülmesi için talimat verdiğini açıkladı.

Antalya Valililiği olarak, Danimarkalı anne ve çocuğunun tedavi gördüğü özel hastanenin yetkilileriyle işbirliği yaptıklarını dile getiren Balcıoğlu, Heidi Hermansen'in ülkesine gitme isteğinde bulunduğunu, bu nedenle yoğun bakımdaki oğlu Mathias'la birlikte ülkesine gitmesi için kendilerine ambulans uçak tahsis edildiğini bildirdi. Türkiye'ye tatile gelen Danimarkalı anne ve oğlunun talihsiz kazada yaralanması nedeniyle üzüntü duyduklarını dile getiren Balcıoğlu, Başbakan Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda konuk anne ve çocuğuna her türlü desteğin sağlandığını bildirdi.

-HASTANE MASRAFINDA KOLAYLIK-

Danimarkalı anne ile oğlunun tedavi gördüğü hastanenin Genel Müdürü Dr. İrfan Erdoğan da Başbakan Erdoğan'ın hastanenin yönetim kurulu üyesi Fatih Çaylak'ı bizzat aradığını ve aile ile ilgili ne gerekiyorsa yapılmasını istediğini belirtti.

Yapılan görüşmeler sonrası hastane olarak 23 günlük tedavi sonucu ortaya çıkan, çocuğun 89 bin YTL, annenin de 35 bin YTL olmak üzere toplam 124 bin YTL'lik hastane masrafında kolaylık sağladıklarını kaydeden Dr. Erdoğan, çocuğun masrafının 60 bin YTL'sinin trafik sigortasından, annenin hastane masrafının ise kendi sigortasından karşılanacağını belirterek, kalan 29 bin YTL'lik kısmın ise hibe edileceğini ve aileden alınmayacağını bildirdi.

Dr. Erdoğan, devlet-özel sektör işbirliğiyle ortaya çıkan gelişmelerden memnuniyet duyduklarını söyledi. Ortopedi servisinde tedavi gören Heidi Hermansen'i durumunun iyi olduğunu, oğlu Mathias Hermansen'in ise bitkisel hayatta makineye bağlı olarak yaşamını sürdürdüğünü bildiren Dr. Erdoğan, Antalya Valililiğince aileye tahsis edilen özel uçakta her türlü tedbirin alındığını, doktor, hemşire ve anestesi uzmanı bulunan ambulans uçağın Kopenhag'a ineceğini söyledi.

Danimarkalı Heide Hermansen'in 2 yıldır evli olduğu Türk Mevlüt Yükcü de gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Sayın Başbakan'ın bizzat aradığını söylediler. Şoke olduk. Böyle durumda yalnız olmadığımızı hissettik. Eşim, çocuğuyla birlikte ülkesine dönecek. Eşim ve ben mutluyuz. Tek isteğimiz Mathias'ın sağlığına kavuşması'' dedi. Antalya Valiliğince özel bir şirketten kiralanan ambulans uçak Antalya Uluslararası Havalimanı'nda bekletilirken, yoğun bakımdan gerekli tıbbı müdahaleyle çıkarılan Danimarkalı Mathias Hermansen ve annesi ayrı ayrı ambulanslara konuldu.

Özel hastanenin sağlık ekibinin bulunduğu ambulansın eşlik ettiği konvoya, havalimanı girişinde polis eskortu eşlik ederken, ambulans konvoyunu Havalimanı VIP apronunda Antalya Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu ve diğer yetkililer karşıladı. Küçük Mathias, sedyesiyle birlikte sağlık ekibince özenle ambulans uçağa konulurken, annesi Heidi Hermansen'in eşi Mevlüt Yükçü ile ülkesinden gelen yakın bir arkadaşına sarılarak ağladığı görüldü.

Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu, anneye geçmiş olsun dileğinde bulunurken, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin her zaman yanlarında olduğunu ve olacağını söyledi. Danimarkalı anne, uçağa binerken gülümsediği ve gözlerinin dolduğu gözlenirken, yetkililerle, Antalya'da kalan eşi ve arkadaşına el salladı.

Öte yandan, Danimarkalı anne ile oğlunun hastane masrafları için ülkesinde düzenlenen kampanyada 54 bin Danimarka kronunun toplandığı ancak bu paranın aileye henüz teslim edilmediği öğrenildi. Hayati tehlikesi olan Danimarkalı çocuğun ve annesinin bulunduğu ambulans uçağın 3,5 saat içerisinde Kopenhag'a inmesi ve çocuğun tam teşekküllü bir hastanede tedavisine devam edilmesi bekleniyor. Danimarkalı çocuğun ülkesindeki tedavisinin de ücretsiz yapılacağı öğrenildi.

haber7



Bu haber 450 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,023 µs