En Sıcak Konular

TRT ile Diyanet'i karşı karşıya getiren ne?

3 Ağustos 2007 19:56 tsi
TRT'nin Miraç Kandili nedeniyle 10 Ağustos'ta yapacağı mevlid programı canlı yayını için Manisa'nın seçilmesini isteyen ve TBMM Başkanı Bülent Arınç'tan ricacı olan Manisalı mevlidhanlar, TRT ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nı karşı karşıya getirdi.

TRT'nin her kandil gecesi TRT 1'de yayınladığı mevlid programının, önümüzdeki Miraç Kandili'nde Manisa'dan yayınlanmasını isteyen Türk Tasavvuf Musikisi ve Mevlithanlar Derneği yöneticileri, seçim sonrası Manisa'da dinlenen TBMM Başkanı Bülent Arınç'a taleplerini iletti. Arınç, yayının Manisa’da restorasyonu tamamlanarak hizmete açılan tarihi Çeşnigir Camii'nde yapılabileceğini belirterek öneriyi olumlu karşıladığını ifade etti. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gülfidan'ın anlattığına göre TBMM Başkanı Arınç, aynı gün TRT yetkilileri ile görüştü ve yayının Manisa'dan yapılabileceği yanıtını aldı. Dernek yetkililerini bilgilendiren Arınç, daha sonra Meclis çalışmaları için Ankara'ya döndü. Türk Tasavvuf Musikisi ve Mevlithanlar Derneği yöneticileri de yerel gazetelerde haberlerle 10 Ağustos tarihindeki TRT kandil yayınının Manisa'dan yapılacağını duyurdu.

DİYANET ŞANLIURFA'YI PROGRAMLAMIŞ

Bu yıl 10 Ağustos Cuma gününe denk gelen Miraç Kandili'ne bir hafta kala yaşanan gelişmelere, Diyanet İşleri Başkanlığı yayın nedeniyle bilgilendirildikten sonra dahil oldu. Hazırlanan programa göre Şanlıurfa Viranşehir'de kandil programı yapılacağını duyuran Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri ile Manisa'dan yayına yeşil ışık yakan TRT karşı karşıya geldi. Dernek Başkanı Ali Gülfidan'ın Bülent Arınç'a durumu iletmesiyle çözüm bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan derneğe yapılan açıklamada, Miraç Kandili yayının programa göre Viranşehir'de yapılacağı, ancak 27 Ağustos tarihindeki Berat Kandili canlı yayın programının da Manisa'dan yapılabileceği bildirildi.

DERNEK BAŞKANI TEPKİLİ

Bu yıl 11 Ağustos'ta düzenlenecek 15'inci geleneksel Hafızlar Mevlidhanlar Kültür ve Sanat Şöleni tanıtım toplantısında konuyla ilgili açıklama yapan Dernek Başkanı Ali Gülfidan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hala derneklerini hafız cemiyeti olarak bildiğini söyledi. Gülfidan şöyle konuştu:
“TBMM Başkanımız Bülent Arınç'a kentin kültürel ve tarihi dokusunun tanıtımına yardımcı olacağını düşünerek kandil yayınının Manisa'dan yapılıp yapılamayacağını sorduk. TRT ile görüştü. Olumlu yanıt alınca hazırlıklara başladık. Sonra müftülük kanalıyla son olarak görüştüğümüz Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, yayının programa göre Manisa'da yapılamayacağını, kendi başımıza hareket edemeyeceğimizi söyledi. Hayırlı bir iş için ricacı olduk ama Diyanet İşleri'nden beklemediğimiz bir tepki aldık. Öyle ki bizim derneğimizin hafızlar cemiyeti olup olmadığını sordular. İnşallah Berat Kandilinde yapılacak canlı yayını Manisa'ya aldırabiliriz.”

hürriyet



Bu haber 450 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,180 µs