En Sıcak Konular

Bekir Bozdağ'dan gurbetçilere müjde!

21 Temmuz 2013 12:18 tsi
Avrupa'da boşanıp Türkiye'de bu kararı tanıtmakta zorluk çekenler sevinecek.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Avrupa'da boşanıp Türkiye'de bu kararı tanıtmakta zorluk çekenler için yeni bir düzenlemeye gittiklerini açıkladı.

Dövizli askerlik konusundaki son gelişmeleri de anlatan Bozdağ, yaz aylarında Türkiye'ye gelmek isteyip askerlik işlemlerini tamamlayamayanların 15 Ekim'e kadar asker kaçağı muamelesi görmeyeceklerini söyledi.

Almanya'nın Köln kentine bir dizi temasta bulunup MÜSİAD NRW'nin düzenlediği iftara katılmak için gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Avrupa ülkelerinde boşanıp bunu Türkiye'de tanıtmak için dava açmak zorunda kalanlara müjdeli bir haber verdi. Köln'deki Kale Cami cemaatini ziyaretinde tanıma-tenfiz konusunda Adalet Bakanlığı'na bir öneri yaptıklarını belirten Bakan Bekir Bozdağ, şunları söyledi:

BU KONUDA BİR ADIM ATACAĞIZ

"Bu konunun vatandaşlarımızı rahatsız ettiğini hem uygulamadan çok iyi biliyorum ve çözümü gereken bir sorun olduğunu da görüyorum. Almanya'da ya da başka ülkede boşanan Türk vatandaşı Türkiye'de ayrıca bir boşanma davası açmıyor. Burada verilmiş mahkeme kararının Türkiye'de uygulanabilmesi için Türkiye'de tanınmış olması gerekiyor. Almanya'da da Türk mahkemelerinin verdiği bir kararın uygulanabilmesi için Alman mahkemeleri tarafından tanınması gerekiyor. Fakat problem şuradan çıkıyor, kararı mahkeme tanıyor, mahkemenin tanıması için de tanıma davası açan kişinin dava dilekçesini karşı tarafa tebliğ etmesi gerekiyor. Adresler bulunamadığı için ya da vekalet vermeme ya da para pul isteme gibi başka problemler çıktığı için Adalet Bakanlığı'mızın bir çalışma yapmasını biz bizzat talep ettik, benim de bu konuya çözüm bulunması için Adalet Bakanımızdan bir ricam oldu. Bildiğim kadarıyla Bakanlık bu konuda bir çalışma yapıyor. Eğer böyle bir dava açılmış, mahkeme tarafından karar verilmiş ve temyizden geçmişse biz bunu tespit eden bir usul geliştirelim. Bunun yolu Alman mahkemesine bir yazı yazabiliriz ve böyle bir davanın görülüp, sonuçlanıp kesinleştiyse ilgili dosyaları isteyip usullere uygun bir şekilde bu işin neticelendirilmesini sağlayabiliriz diye bakanımıza bir önerim oldu. Onlar da bu konu üzerinde çalışıp ne yapabileceğimize bir karar verelim dediler ve biz bu konuda bir adım atacağız inşallah."

15 EKİM'E KADAR ASKER KAÇAĞI MUAMELESİ GÖRMEYECEKLER

Yurtdışında yaşayıp dövizle askerlik hizmetinden yararlanmak isteyenler için yapılan düzenlemelerdeki son durumu da anlatan Bozdağ, özetle şunları söyledi: " 10 bin Euro olan bedeli 6 bin Euro'ya düşürülmesi bakanlar kurulunda imzaya açıldı ve karara bağlandı. Yaz aylarında memlekete gitmek isteyenler ile ilgili Milli Savunma Bakanlığımız bir genelde yayınladı ve 15 Ekim'e kadar bu işlemler nedeniyle işlemlerini tamamlayamayanlar Türkiye'ye gelenler asker kaçağı muamelesi görmeyecekler. Şimdiye kadar taksitle bu miktarı ödemeyenler 10 bin yerine 6 bin Euro'yu tamamladıkları durumda askerlik hizmetini yapmış sayılacak. 6 bin Euro'dan fazla bedel ödeyenlerin ise ödedikleri bu bedelin ne zaman ve ne şekilde geri ödeneceği konusunda çalışmalar sürüyor. Bu konu karara bağlanınca kamuoyuna ayrıca açıklayacağız."

Daha sonra MÜSİAD-NRW'nin İntersaal salonunda verdiği iftara katılan Bekir Bozdağ ardından Türkiye'ye geri döndü.

Bakan Bekir Bozdağ, MÜSİAD-NRW'nin düzenlediği iftarda herkesin Avrupalı Türklerin Ramazan ayını kutlayarak Ak Partini'nin icraatları hakkında bilgiler verdi.

trthaber

Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,470 µs