En Sıcak Konular

PYD asıl niyetini itiraf etti!

21 Temmuz 2013 11:06 tsi
PYD asıl niyetini itiraf etti! PYD lideri Salim Müslim, dün yaptığı açıklamada, Suriye’de yaşayan Kürtlerin “geçici” olarak otonom bir hükümet kurma planı olduğunu açıkladı.

Suriye’nin Türkiye sınırında bulunan Rasulayn kasabasını ele geçiren ve buraya PKK bayrağı çeken PKK’nın Suriye kolu Demokratik Birlik partisi (PYD), “Devlet kurma niyetimiz yok” sözünden caydı. PYD lideri Salim Müslim, dün AFP ajansına yaptığı açıklamada, Suriye’de yaşayan Kürtlerin “geçici” olarak otonom bir hükümet kurma planı olduğunu açıkladı.

‘Batı Kürdistan’

Vatan'da yer alan habere göre; 2007 yılından beri Suriye’de bir otonom hükümet kurma planlarının olduğunu kaydeden Salim, “Bize göre Suriye’deki savaş yakın bir zamanda sona ermeyecek. Bizim kendi kendini yönetebilen bir ‘Batı Kürdistan’ devleti kurmaya ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı. “Batı Kürdistan” ile Suriye’nin kuzeyinde bulunan ve Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölgeleri kastettiğini belirten Müslim, Halep’in bir bölümü ve Haseki bölgesinin de kuracakları otonom yönetimin kontrolünde olacağını öne sürdü. Kuracakları hükümetin kesinlikle geçici olacağının altını çizen PYD lideri, “Suriye’nin geleceği konusunda tam bir anlaşmaya varıldığında kurduğumuz otonom hükümet de son bulacak” diye konuştu.

‘İç Anayasa hazırlığı’

Aynı ajansa konuşan Batı Kürdistan Yüksek Kürt Konseyi de (YKK) hükümet kurma planını doğruladı. YKK sözcüsü Şirzad İzidi, “Aynı Irak Kürtleri gibi bir hükümet kuracağız. Kuracağımız hükümet geçici olacak ve Kürt bölgesindeki seçimleri organize edecek” dedi. İzidi ayrıca Kürt grupları arasında bir iç anayasa yazma konusunda da görüş birliği olduğunu öne sürdü.



Bu haber 1,062 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,653 µs