En Sıcak Konular

Üskül'le ideolojik farkımız var

3 Ağustos 2007 19:23 tsi
Üskül'le ideolojik farkımız var    
AKP'li Burhan Kuzu, partinin yeni vekili Zafer Üskül'le aralarında ideolojik fark olduğunu söyledi. AKP’nin iki Anayasa profesörü Mersin Milletvekili Zafer Üskül ve İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu kayıt işlemlerini peşpeşe yaptırdı

Üskül gazetecilerin sorularına yanıt vermezken, Kuzu, “Sivil Anayasa” tartışmalarına açıklık getirdi. Kuzu, Sivil Anayasa tartışmaları başlatan Zafer Üskül’ün görüşlerine katılmadığını belirterek, “Üskül’ün, Atatürk İnkılaplarının, Anayasa’dan çıkarılma görüşlerine katılmıyorum. Bu katılmamamın sebebi orada halkçılık, devletçilik, laiklik cumhuriyetçilik gibi özünde Atatürk’ün Türkiye’yi çağdaş muasır medeniyetlere için öne çıkardığı ilkelerdir. Türkiye’nin bu ilkelerle sorunu yok. Ama bunların uygulamada ve özgürlük aleyhine, Türkiye’de kullanılma sorunu var. Uygulamada yanlışlıklar var. Bu da yorumlamalarda yaşanan sıkıntılar var” dedi.

"BEN SAĞ, ÜSKÜL SOL CENAHTAN GELİYOR"

“Üskül ile ilişkininiz nasıl” şeklindeki sorulara Kuzu, “Üskül ile bizim tanışıklığımız 30 seneyi bulur. Bizim sayımız çok az, 8-10 kişiyi ancak bulur. Üskül ile aramızda ideolojik fark var. Ben sağ, o sol cenahtan geliyor. Çok basit. Türkiye’de herkesin bildiği bir meseledir. Ben başkanlık modelini, o parlamento modelini savunur. Ancak, bu görüş ayrılığı bizim ortak çalışmamıza engel olmaz. Türkiye’nin meselelerini oturup bir masada çalışmamıza engel olmaz. Aramızda şahsi mesele yoktur” diye ifade etti.

Kuzu, yeni dönemde Anayasa tartışmasının ön plana çıkacağını belirterek, “ Geçen dönemde öyleydi ama, uyum komisyonunu kuramadık. Bunda da ana muhalefet partisinin gerekçesi iki partili bir parlamentoda; ‘gelen kararı siz hazırlayın getirin görüşürüz’ biçimiydi. Ama o şartlarda bu gerçekleşmedi. Ama şimdi 3-4 parçalı bir parlamento var. Bu durumda da uzlaşma komisyonu belki bu dağınıklığın getirdiği sebeple kurulma durumunda kalacak” dedi.

Anayasa değişikliği konusunda yaz boyunca Ergun Özbudun başkanlığında bir ekibin çalıştığını hatırlatan Kuzu, “Benim eski dönemden kalan iki paketlik bir çalışmada kondu. Bir ham metin bu. Bu metinin partiyle bağı ne kadar kurulur o da daha netleşecek” diye konuştu.

"ANAYASININ DİLİ ÇÖK KÖTÜ"

Mevcut Anayasa’nın baştan sona elden geçmesi gerektiğine işaret eden Burhan Kuzu, “En azından dili bakımından gerekiyor. Bu Anayasa Dünyada kötü dil yarışına girse birinciliği alır. O kadar kötüdür. Çok kötü kaleme alınmış. Yemin metnine bakın çok sıkıntı çıkacak. Özüne sadık kalarak o metin çok duru bir Türkçe ile yazılabilir. Çelişkilerle dolu bir Anayasa. Bunun en açık örneğini cumhurbaşkanı seçimlerinde gördük. Anayasa’nın en temel konularında tartışma çıktı” şeklinde konuştu.



Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,639 µs