En Sıcak Konular

Sisi'nin Cumhurbaşkanı adaylığına yalanlama

20 Temmuz 2013 09:20 tsi
Sisi'nin Cumhurbaşkanı adaylığına yalanlama Mısır ordu sözcüsü Albay Ahmed Muhammed Ali, Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağı iddialarını yalanladı.

Albay Ali, internetteki resmi sayfasından yaptığı açıklamada, söz konusu iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu ve hiçbir doğruluk payı bulunmadığını ifade etti.

Sisi yahut herhangi bir ordu yetkilisi tarafından bu yönde bir açıklama yapılmadığına işaret eden Ali, Sisi'nin Mısır ordusunun lideri olmaktan gurur duyduğunu ve bundan daha fazla birşey beklemediğini belirtti.

Sözcü, basını da yapılan haberlerin doğruluğunu teyid etmeye, hata ve abartıdan uzak durmaya çağırdı.

Mısır yerel basınında, Mısır ordu sözcüsü Ahmed Muhammed Ali'nin, "Sisi'nin gelecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olma ihtimalinin bulunduğu" şeklinde açıklama yaptığı yönünde haberler yer almıştı.

Sina'da silahlı saldırı

Sina Yarımadası'nın kuzeyindeki el-Ariş kentinde kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda 3 sivilin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre kimliği henüz belirlenemeyen kişiler, Ariş'te yerleşim alanları yakınında konuşlanmış ordu güçlerine silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda 3 sivil hayatını kaybederken 1 kişi yaralandı. Saldırı hakkında resmi bir açıklama yapılmazken, olayı üstlenen olmadı.

Öte yandan Ariş kentindeki kontrol noktasına dün akşam düzenlenen saldırıda da 1 asker yaralandı.

Mısır ordusu, Sina'nın kuzeyindeki Ariş, Eş-Şeyh Züveyd ve Refah kenti sakinlerini,uçaklardan attıkları bildirilerle "tarım arazilerinde ve kontrol noktalarının yakınlarında bulunmamaları" konusunda uyarmıştı. Ordu, ayrıca şüpheli şahısların güvenlik güçlerine bildirilmesi konusunda da hatırlatmada bulunmuştu.

Mısır'ın üçüncü büyük kenti Nil Deltası'ndaki Mansura'da, darbe karşıtı gösteri düzenleyen protestocuları hedef alan silahlı saldırıda biri çocuk, üçü kadın 4 kişi hayatını kaybetti.

Mısır'ın üyeliğinin dondurulması

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bedr Abdulati, Mısır'ın Afrika Birliği'nde üyeliğinin dondurulması kararının gözden geçirmesi talebiyle birliğe üye ülkelere üst düzey temsilciler göndermek istediğini söyledi.

Abdulati AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Afrika Birliği'nin Mısır'ın üyeliğini dondurma kararı kabul edilemez. Mısır, kararın gözden geçirilmesi talebiyle üye ülkelere 6 Mısırlı üst düzey temsilci göndermek istiyor. Öte yandan ülkenin egemenliğine saygı çerçevesinde Mısır'ın kapısı her zaman yabancı heyetlere açıktır. Mısır'ın bu konuda herhangi bir çekincesi yoktur" ifadesini kullandı. 

Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,639 µs