En Sıcak Konular

Abdüllatif Şener ve Ali Coşkun oklarını çıkardı!

3 Ağustos 2007 19:05 tsi
Abdüllatif Şener ve Ali Coşkun oklarını çıkardı! Abdüllatif Şener yavaş yavaş muhalefet lideri gibi konuşmaya başladı. Şener, AKP-medya ilişkileri üzerine ve ekonominin durumuyla ilgili eleştirel sözler söyledi... Milletvekili adayı olarak gösterilmeyen Ali Coşkun'da oklarını çıkaranlar arasındaydı...

Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi ve Ankara Temsilcisi Metin Özkan’ı makamında kabul eden Şener, Türk medyasının durumunu tehlikeli bulduğunu belirterek şunları söyledi:

İktidar için de zararlı

“Seçimin en yoğun yaşandığı dönemde bile manşetlerde ilginç başlıklar atıldı. Dünyanın hiç bir yerinde böyle medya desteği sağlanmamıştır. Bu nasıl bir destek? Hiçbir dönemde medya iktidar partisini bu kadar desteklememiştir. Bu, hem iktidar için, hem de Türkiye için zararlıdır.”

Cari açık büyük tehlike

Ekonomide iyi tablolar bulunmasına rağmen, cari açık tehlikesinin büyük tehdit olduğunu söyleyen Şener,ihracatın artmasına rağmen ithalatın da arttığını ve ithalat ile ihracat arasındaki makasın da açıldığını belirtti.

Bakan Ali Coşkun da Erdoğan'a yüklendi   


AKP'den milletvekili adayı bile gösterilmeyen Bakan Ali Coşkun, veda toplantısı düzenledi. Coşkun, "Özal olsaydı" diye başlayıp Erdoğan'ın Köşk stratejisini eleştirdi.
Yeni dönemde Meclis’te yer almayacak Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun, cumhurbaşkanı seçimi konusunda hükümeti eleştirdi. “Bir kişinin Başbakan tarafından empoze edilmesinin sakıncalı olduğunu” belirten Coşkun, “Uzlaşma böyle sağlanmaz” dedi.

22 Temmuz seçimlerinde aday olmayarak parlamento dışı kalan, adı bir dönem cumhurbaşkanlığı için de geçen Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, gazetecilere veda etti. Coşkun, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde izlenen tutuma yönelik sorulara eleştirel bir dille yanıt verdi.

Coşkun, “Abdullah Bey için söylemiyorum, değerli bir arkadaştır. Ama bir kişinin Başbakan tarafından empoze edilmesini o gün de sakıncalı görmüştüm” dedi.

Uzlaşmanın bir kişiyi empoze etmekle sağlanamayacağını belirten Coşkun, “Rahmetli Özal olsaydı bu işi sorunsuz çözerdi” dedi. Coşkun, seçimlerde aday olmaması konusunda kimseye kırgın olmadığını söyledi.

Coşkun, “Başbakan Erdoğan’la da aramızda herhangi bir kırgınlıkla ayrılma yok. Parti arkadaşlarımdan başta Başbakan olmak üzere ayrılmak için izin istedim. Çok ısrar ettiler. Ben kendi arzumla bırakıyorum” diye konuştu. 
 

Şarkı sözü de yazan Coşkun, “Vedanızı sözlerini yazdığınız hangi şarkıyla yapmak isterdiniz?” sorusuna anlamlı bir yanıt verdi. Coşkun, “Şarkının adı ‘Benim Dünyamda Yerin Yok Artık’ olur” dedi.

Bu arada, Coşkun’un veda toplantısını düzenlediği Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın bahçesinin ilginç konukları da vardı. Adalet eski Bakanı Cemil Çiçek ve AKP Milletvekili İrfan Gündüz de toplantı sırasında bahçeye gelerek ayrı bir masada oturdu. İkili daha sonra Coşkun’la biraraya geldi.




Bu haber 811 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,457 µs