En Sıcak Konular

Teröristler Van'da 8 kişiyi kaçırdı

3 Ağustos 2007 18:46 tsi
Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarına devam eden güvenlik güçleri, 6 teröristin öldürüldüğü Tunceli bölgesinde örgütün cephaneliğine ulaştı. Bu arada teröristler Van'da 8 kişiyi kaçırdı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 6 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bölgede yapılan arazi arama ve tarama faaliyeti sonucunda Amerikan yapımı silahların bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, bölgede yapılan aramalarda, "2 Kaleşnikof , 2 M-16, bir Kannas keskin nişancı tüfeği, 7 el bombası, 92 adet muhtelif fişek, 22 adet muhtelif şarjör, 2 el telsizi, 1 büyük telsiz, 16 adet 12 voltluk alarm sireni, 14 nüfus cüzdanı, 15 elektrikli fünye, 2 el dürbünü, 1 adet soğuk iklim elbisesi, 24 adet muhtelif pil, 1 volkmen, 2 adet elektronik direnç, 1 cep telefonu, 1 uydu telefonu hazır sim kartı, 1 akü, 10 kilogram muhtelif gıda malzemesi ve 50 çift ayakkabı ele geçirildiği belirtildi.

TERÖRİSTLER 8 KİŞİYİ KAÇIRDI

Güvenlik güçlerinin aldığı bir ihbar, vatandaşların teröristler tarafından kaçırıldığını ortaya çıkardı. Alınan bir ihbar üzerine bölgede yapılan incelemede Van'ın Başkale ilçesinde 8 vatandaş terör örgütü mensuplarınca kaçırıldıkları tespit edildi. Vatandaşların kurtarılması için operasyonlar sürüyor.

Hakkari Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde, güvenlik güçleri tarafından yapılan arazi arama tarama faaliyeti esnasında ise, terör örgütü mensuplarına ait bir sığınak içerisinde 2 adet kaleşnikof ve bu silahlara ait 2 şarjör, 10 fişek ve bir kasatura ele geçirildi.

TUNCELİ'DE 1 KADIN TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Tunceli'nin Hozat ilçesi dağlık arazi kesiminde, arazi arama ve tarama faaliyeti icra eden güvenlik güçlerinin "Dur ihtarı"na, terör örgütü mensupları tarafından ateşle karşılık verilmesi sonucunda çıkan çatışmada, bir kadın terörist öldürüldü. Teröristle birlikte kaleşnikof ve içerisinde teçhizatının yer aldığı adet sırt çantası ele geçirildi.

Teröristlerin cesetlerin yanında 2 adet M-16 otomatik tüfek bulunması, PKK'nın Amerikan yapımı silahlar kullandığı yönündeki iddiaları güçlendirdi. Geçtiğimiz ay terör örgütünden kaçarak Türkiye'ye teslim olan üç militan, "ABD askerleri 2 kamyon dolusu silahı örgüt liderlerine teslim etti." iddiasında bulunmuştu.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy da, ABD'ye ait silahların Kuzey Irak'taki yerel gruplar tarafından terör örgütüne verildiğini belirtmişti.

Bu açıklamanın hemen ardından silahlarla ilgili bir dosya hazırlanarak ABD'ye iletilmişti. Konuyla ilgili araştırma başlatan Amerika, şu açıklamayı yapmıştı: "Irak'a verdiğimiz silahlar para veya etnik-ideolojik nedenlerle kontrolsüz biçimde PKK'nın eline geçmiş olabilir."
 
zaman



Bu haber 403 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,172 µs