En Sıcak Konular

OKS yerleştirme sonuçları açıklandı

3 Ağustos 2007 18:43 tsi
Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonuçları açıklandı.

Tercih yapan adaylar, hangi okullara yerleştiklerini Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) http://www.meb.gov.tr/  internet adresinden öğrenebilecekler. 
 
Yerleşmeye hak kazanan öğrenciler kayıtlarını 6-15 Ağustos 2007 tarihleri arasında yaptırabilecekler. Mülakat/mülakat ve beden yeterliliği sınavı ile öğrenci alan okulların ön kayıtları da 6-8 Ağustos 2007 tarihleri arasında yapılacak.

Tercih süresi içinde en fazla 20 okul tercihinde bulunan adaylar, bu sene ikinci yerleştirme için ayrı bir tercih işlemi yapmayacaklar.

Kesin kayıtlardan sonra boş kalan okul kontenjanları, 19 Ağustos 2007 tarihinde açıklanacak.

İkinci yerleştirme için başvurular, 20-24 Ağustos 2007 tarihleri arasında alınacak. Bakanlık, ikinci yerleştirme sonuçlarını 28 Ağustos 2007 tarihinde ''www.meb.gov.tr'' internet adresinde açıklayacak.

İkinci yerleştirme sonuçlarına göre kesin kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları da 29 Ağustos-5 Eylül 2007 tarihleri arasında yapılacak.

Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) 1. yerleştirme işlemleri sonucunda, tercih yapan 497 bin 760 öğrenciden 217 bin 364'ü okullara yerleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığından alınan bilgiye göre, 497 bin 760 öğrenci tercih yapma hakkını kullanırken, 217 bin 364 öğrenci de asil olarak kazandı.

Mülakata girmeye hak kazanan öğrenci sayısı 26 bin 819 iken, tercihte bulunduğu halde kazanamayan 253 bin 577 öğrenci bulunuyor.

Okul türlerine göre fen liseleri ve sosyal bilimler liselerine ayrılan 6 bin 936 ve Anadolu liselerine ayrılan 100 bin 510 kontenjanın tamamı doldu.

Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlı Anadolu Teknik ve Anadolu Meslek liselerine ayrılan 30 bin 419 kontenjana 29 bin 567 asil olarak yerleştirildi, bu okullar için 852 öğrenci mülakat hakkı kazandı.

Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlı Anadolu Teknik ve Anadolu Kız Meslek liselerine ayrılan 22 bin 112 kontenjana 13 bin 459 öğrenci asil olarak girmeye hak kazandı. Bu okullar için 8 bin 607 öğrenci mülakata girebilecek.

Ticaret Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı okulların 30 bin 660 olan kontenjanının 13 bin 253'üne adaylar yerleşirken, 17 bin 360 öğrenci bu okullar için mülakat hakkı elde etti.

Anadolu Öğretmen liseleri için ayrılan 16 bin 50 ve MEB Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı sağlık meslek liseleri için ayrılan 14 bin 160 kontenjanın tamamına öğrenci yerleştirildi, Anadolu imam hatip lisesinin 16 bin 920 kontenjanının 16 bin 919'u doldu.

Özel liselerin ise 10 bin 603 kontenjanının sadece 6 bin 510'una yerleştirme yapıldı. Özel liselerde 4 bin 93 kontenjan boş kaldı.

Sonuçlara göre, Türkiye genelindeki ortaöğretim kurumlarına 217 bin 364 aday asil olarak yerleştirildi. 26 bin 819 aday ise mülakat hakkı kazandı. Tüm okullarda toplam 4 bin 187 kontenjan boş kaldı.

-DERECEYE GİRENLERİN TERCİHİ-

OKS'de Türkçe-Matematik (TM) ve Matematik-Fen (MT) puan türlerinde Türkiye birincisi olan Fatih Özkan, İstanbul Lisesine yerleşti.

Her iki puan türünde de ikinciliği paylaşan Mustafa Mete İstanbul Özel Fatih Fen Lisesine; Fatma Karakoç Ankara Fen Lisesine, Ufuk Serkan Yıldırım Galatasaray Lisesine, Begüm Aydıner Galatasaray Lisesine, Ahmet Ali Dinler ise İstanbul Atatürk Fen Lisesine yerleştirildi.

TM puan türünde üçüncülüğü paylaşan Zeynep Ölmez Manisa Turgutlu Halil Kale Fen Lisesine, Onur Can Soybir ise İstanbul Lisesine girecek.

MF puan türünde üçüncülüğü paylaşan Enes Aybar Ankara Özel Samanyolu Fen Lisesine, Abdulkadir Sözen ise İstanbul Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesine kayıt yaptıracak.
 
zaman



Bu haber 415 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,126 µs