En Sıcak Konular

AK Parti'nin gerçek oy oranı %55.4!

3 Ağustos 2007 18:14 tsi
AK Parti'nin gerçek oy oranı %55.4! Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 22 Temmuz'da seçilen AKP milletvekilleri ile bir araya geldi. AKP Genel Merkezi'nde yapılan toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan'ın ilginç bi de tespiti var.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçimlere yüzde 84 oranında katılım olduğunu ve AKP’nin oyların yüzde 47’sini aldığını belirterek, “eğer yüzde 100 üzerinden bu hesabı yapacak olursanız AKP’nin aldığı oy yüzde 55.4" dedi.

Başbakan Erdoğan, 22 Temmuz’da seçilen AKP milletvekilleri ile bir araya geldi. AKP Genel Merkezi’nde yapılan toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan, 22 Temmuz seçimlerinde Türkiye’nin önemli bir sınav verdiğini ve demokrasisinin ulaştığı seviyeyi tüm dünyaya gösterdiğini söyledi. Erdoğan, milletvekillerine parti teşkilatına ve tüm partililere teşekkür etti.

Seçimlerde yüksek bir katlım oranı olduğunu belirten Erdoğan, “22 Temmuz seçimleri, Türkiye’nin zamanını çalan enerjisinin büyük kısmını heba eden birçok tartışmayı ortadan kaldırmıştır" dedi. Milletvekillerinden sadece AKP’ye oy verenlerin değil 70 milyon vatandaşın temsilcileri olmalarını isteyen Erdoğan, “Türkiye’yi bu büyüklük içinde düşünerek, siyaset yapacağız ve hiçbir zaman taassupla, tarafgirlikle, hizipçilikle, siyaseti o dar koridorlara mahkum etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.  

"80 ilden milletvekili çıkardık"

Erdoğan, AKP’nin seçimlerde Türkiye’nin hemen her ilinden ve ilçesinden oy alabilen tek parti olduğunu kaydederek, sadece bir ilden (Tunceli) milletvekili çıkaramadıklarını belirtti. Tunceli’de de AKP’nin yerel yönetimler aracılığıyla temsil edildiğini ifade eden Erdoğan, 81 ile de “aynı şuurla" yaklaşacaklarını belirtti.

Seçim sonuçlarıyla ilgili birçok yorum yapıldığını da hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Siyasete yıllarını vermiş, siyasette ter dökmüş birçok insan AKP’yi yüzde 47’ye sıkıştırıp, ‘yüzde ’ü ne yapacaksınız’ diye yeni bazı yorumlar getirmeye başladılar. Maalesef bunlar hesap da bilmiyor. Türkiye’de bir defa insanların şunu bilmesi lazım, kendinizi fazla zorlamayın bu seçimlerde yüzde 84 oy kullanılmıştır, AKP yüzde 84 oranında kullanılan oyun yüzde 47’sini almıştır. Eğer yüzde 100 üzerinden bu hesabı yapacak olursanız, AKP’nin aldığı oy yüzde 55.4’tür. Kusura bakmasınlar, bu hesapları biz de biliyoruz, bunların içinde biz de piştik. Başbakan Erdoğan AKP olarak, siyasete kalite kazandırmak için yeni bir sayfa açtıklarını da söyleyerek, milli iradeye saygı duyan ve anayasal düzene uygun hareket eden her siyasi partiye kapılarının açık olduğunu kaydetti.

Sandıktan çıkan sonuçları herkesin kendi cephesinden yorumlayabileceğini ifade eden Erdoğan, “bazları kendi k-hatalarından ders almadan millete kızma hakkını kendilerinde görebilir ama bizim çıkaracağımız sonuç milletin bize yüklediği sorumluluğu hissetmektir dedi. Kendirlerine oy veren ve vermeyen herkesin hissiyatını anladıklarını belirten Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Hiçbir vatandaşımızın politik tercihine mantıksız, anlaşılmaz, şaşkınlık verici bulmuyoruz. Milletimiz reşit olmayan, olayların iç yüzünü anlamayan, bunları göremeyecek bir kitle olarak görenler bir kez daha yanılmıştır. Türk toplumunun, olaylara karşı sağduyusu, basireti, değerlendirme kabiliyeti en yüksek derecede tecelli etmiştir. Bu gerçekleri okumak tüm siyasilerin görevidir.ö Erdoğan, konuşmasını Şeyh Edebali’nin oğluna yazdığı vasiyeti okuyarak bitirdi. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

cafesiyaset.com



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,876 µs