En Sıcak Konular

Öcalan İmralı'dan konuştu: Adımla 20 vekil çıkardılar

3 Ağustos 2007 17:32 tsi
Öcalan İmralı'dan konuştu: Adımla 20 vekil çıkardılar Terörist başı Apo İmralı'dan, yine konuştu... PKK'ya yakın internet sitelerine avukatları aracılığıyla gönderdiği açıklamada DTP’ye uyarılar yapan Öcalan, "Benim adım etrafında gidip gelip 20 milletvekili çıkardılar" yorumunu yaptı

"Benim ismim üzerinden 20 milletvekili çıkarttılar"

Terörist Abdullah Öcalan, yine konuştu. Kendisine yakın internet sitelerine Avukatları aracılığıyla gönderdiği açıklamada DTP’ye uyarılar yaptı.

İşte uyarılar

Öcalan, DTP kökenli bağımsız adayların seçim performansıyla ilgili olarak, "Benim adım etrafında gidip gelip 20 milletvekili çıkardılar. Ben olmasam ne yapacaklardı?" değerlendirmesini yaptı.

Avukatlarıyla görüşme notları yayınlandı

PKK'ya yakın bazı internet sitelerinde dün avukatlarıyla yaptığı görüşme notları yayınlandı. Bu haberlere göre Öcalan, görüşmede "DTP'nin elinde binlerce kadro var ama bu kadroları çalıştırmasını bilmiyor. Benim adım etrafında gidip gelip 20 milletvekili çıkardılar. Ben olmasam ne yapacaklardı, benim ismimi kullanmasalardı bu sonucu alamayacaklardı" dedi.

"Yapamıyorlarsa gitsinler"

Öcalan'ın, "Kendilerinin bizzat politika geliştirmeleri gerekir, politika ciddi bir iştir, demokratlık ciddi bir iştir, yapamıyorlarsa bırakıp gitsinler" değerlendirmesi yaptığı belirtildi. Öcalan, Asrın Hukuk Bürosu'na bağlı avukatları aracılıyla yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

"İyi çalışmazsa elindekini de kaybeder"

Üç DEP'li milletvekili Hatip Dicle, Leyla ve Sadak Orhan Doğan'ın da anısına DTP içindeki örgütlenmeye öncülük edebilirler. DTP içindeki örgütsel sorunları varsa aşabilirler. Orhan Doğan en az kızdığım belki hiç kızmadığım bir kişiydi. Nedendir bilmiyorum belki sürekli barış çizgisinde olması ve samimiyeti idi. DTP bundan sonra iyi çalışmazsa elindekini de kaybeder AKP'yi eleştiriyorlar ama AKP seçim için çok çalışıyordu.

"DTP diğer sol partileri de birleştirebilir"  

DTP bir çatı örgütünü gerçekleştirebilir, diğer sol partileri de bu çatı altında birleştirebilir. Fakat ben tümden de umutsuz değilim bazı olumlu şeyler gelişebilir, bir iki önemli adım atılabilinir. Anayasa tartışmaları falan da var bakalım hep birlikte göreceğiz.

"Milletvekilleriyle görüşmaya ihtiyacım yok"

Milletvekillerinin benimle görüşmemesi için yasal düzenleme yapmışlar. Milletvekillerinin benimle görüşüp görüşmemesi o kadar önemli değil, benim buna pek ihtiyacım da yoktur.

Mikro kredi ile

AKP biraz parayla biraz zorla bu sonuca ulaştı. AKP bundan sonra Kürtlerin haklarını engellemek için yasaları devreye sokacak. Kürt halkını mikro kredi ile kazanmaya çalışıyor. Önce Kürtleri açlığa mahkum ediyorlar sonra az para dağıtıp onları kazanmaya çalışıyorlar. Bize oy vermezseniz bundan da mahrum kalırsınız diyorlar halka. Bunun için AKP'ye gereken karşılık verilmelidir. AKP şimdi Kürt halkına mikro kredi benzeri şeyler dağıtıyor ama bu da çok uzun sürmez bu maddi kaynakları da bir gün tükenir.

Hürriyet



Bu haber 453 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,762 µs