En Sıcak Konular

Gezi mağduru esnaf, müşteri bekliyor

18 Temmuz 2013 13:19 tsi
Gezi olaylarında mağdur olan Taksim esnafı, olayların bitmesiyle işlerinde kısmi düzelmeler yaşandığını söyledi.

Kayıplarını telafi etmenin uzun bir süre alacağını belirten esnaflar, müşterilerinin artık rahatça iş yerlerine gelebileceğini vurguladı.

Haziran ayı boyunca yoğun bir şekilde devam eden Gezi olayları sona erdi. Olaylar Taksim ve çevresindeki esnafı zor durumda bıraktı, maddi kayıplara sebep oldu. Olaylar sırasında işyerlerini kapatmak zorunda kalan esnaf, meydan ve çevresinin boşalması nedeniyle de uzun süre müşteri bulamadı.

Olayların sona ermesinin ardından yeniden iş yerlerinin kapısını açan esnaf, işlerinde kısmi düzelmeler yaşandığını ancak yine de eski seviyesine gelmediğini kaydetti. Kayıpların telafisinin uzun bir süre alacağını anlatan esnaflardan döner işletmecisi Fazlı Yılmaz, “Yeni yeni düzeliyor. Bir süre duraksadı. İnsanlar yavaş yavaş gelmeye başladı. Eski seviyeye tabiki ulaşmadı henüz. Herhalde biraz daha zaman alır.” diye konuştu.

Simitçi Özkan Bingöl ise oldukça dertli. Olaylar başlayınca mecburen sağa sola kaçıştıklarını anlatan Bingöl, “Camlarımız kırıldı, şemsiyelerim kayboldu. Sadece mal olarak 3-4 bin lira, işçiliği de üstüne koyarsanız yaklaşık 10 bin lira zararım oldu. Gece saat 3 gibi arkadaşlar aradı ‘araban yok' diye. Geldim arabam barikatın arasındaydı. Arabayı barikatın içinden çektim çıkardım. 3 gün iş yapamadım.” dedi.

Esnafın batma durumuna geldiğini belirten Bingöl, “Pazartesi, Salı biraz zararda geçiyor. Çarşamba, Perşembe, Cuma biraz normale döner gibi oluyor. Cumartesi yine bir olay oldumu bir haftamız boşu boşuna gitmiş oluyor.” ifadelerini kullandı.

Beyoğlu'nun haftasonu iş yaptığını kaydeden Bingöl, “Haftasonu da olay oluyor. Geliyorlar burada eylem yapıyorlar Cumartesi sabaha kadar. Pazar da gidip evlerine yatıyorlar. O zaman Pazartesi gelip yapsınlar biz de Cumartesi çalışalım. Böyle bir şey var mı?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Turistlerinde azaldığını kaydeden Bingöl, “Biraz Avrupalı biraz da Araplar var. Yavaş yavaş gelmeye başladılar. Bir süre bir şey olmazsa 2-3 hafta bişey olmazsa tekrar Taksim kendi kendini toplamaya başlar.” dedi.

İnsanların Taksim'e gelmeye çekindiğini ifade eden Deniz Demirağ da, “Olaylar azaldı ama insanlar çekiniyor gelemiyor. Anne baba çocuğunu göndermiyor. Taksim deyince çekiniyor. Beklediğimiz düzelme olmadı henüz.” ifadelerini kullandı.

cihan

Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,965 µs