En Sıcak Konular

Orakoğlu'ndan derinlik uyarısı

3 Ağustos 2007 17:24 tsi
Orakoğlu'ndan derinlik uyarısı İstihbaratçı Bülent Orakoğlu, çetelerle hukuki mücadelede acil olarak özel bir adli birim oluşturması gerektiğini belirterek, bu kişilerin tehlikeli olaylara imza atabileceklerini iddia etti.

Hüseyin Yazıcı'nın haberi

Orakoğlu, halkın sağduyusunun beklentileri boşa çıkardığını ancak bundan sonraki eylemler için devletin yetkilerini kullanan unsurların tehlikeli olaylara imza atabileceğini iddia etti.

Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Bülent Orakoğlu, vatan – millet – bayrak gibi değerleri istismar konusu yapan çeteleri ortaya çıkaran gövdenin Susurluk’taki gövde ile aynı olduğunu söyledi. Orakoğlu, “Bunlar devlet kademelerinden medyaya uzanan komplike bir gövde. Bir ağaca benzetirsek, Susurluk davasında dallar budandı ancak Ergenekon’un gövdesi yerinde kaldı” dedi.

Orakoğlu, çetelerin kendilerini devlet görevlisi görevi gördüklerine dikkat çekerek, “Bilindiği gibi Susurluk’un kahramanları da hep kendilerinin devlet görevi yaptıklarını ve devletin en üst yetkililerinin her şeyden haberdar olduklarını iddia etmişlerdi. Hatta kimi generaller de onlara kefil olmuştu. Meclis Susurluk Araştırma Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, defaatle Susurluk’un üzerine gerektiği gibi gidilmediğini söylemişti” dedi.

Orakoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, seçimler öncesi verdiği bir röportajında, 22 Temmuz’dan sonra demokratik hayata müdahale eden çetelerin üzerine gidileceği sözünü verdiğini hatırlatarak, “Hükümetin bu konuda son derece kararlı olduğu görülüyor. Bundan sonrası bürokrasi ve kamuoyu desteğine kalıyor. Eğer bu şekilde kararlı olunursa çetelerin tüm gövdesi sökülüp atılabilir. Ümraniye olayında olduğu gibi deşifre edilmemiş isimlere bile ulaşıldı. Eğer fazla gürültü çıkarılmıyorsa bunun nedeni, ülkeyi germemek ve devamı gelecek operasyonlar” diye konuştu.

Çetelerin hedefi AK Parti'ydi

Orakoğlu, seçimler öncesi çetelerin kendilerine bir tehdit olarak AK Parti iktidarını gördükleri için tüm imkânlarını seferber ederek AK Parti’ye karşı propaganda faaliyetine geçtiklerini kaydederek, “Cumhuriyet mitinglerinin arkasından neler çıktı gördük. Kendilerine bağlı medya ve yazarlar aracılığıyla her türlü dezenformasyona başvurdular. Ancak vatandaşın sağduyusu boşa çıkardı. Bundan sonraki eylemler için, devletlin yetkilerini kullanan unsurları da düşünürsek tehlikeli olaylara imza atabilirler” dedi. Çetelerle hukuki mücadele konusunda Ankara ve İstanbul’da özel bir adli birim oluşturulması gerektiğini de kaydeden Orakoğlu, “Çeşitli illerde çete davaları görüldü ancak farklı farklı savcılar baktığı için tam bir sonuç alınamadı. Bunun hukuki altyapısının da mutlaka oluşturulması lazım” dedi.

Derin devletin kitabını yazıyor

İstihbaratçı Bülent Orakoğlu, görev yaptığı dönemdeki tecrübelerine de dayanarak Türkiye’deki derin devlet yapılanması ve faili meçhulleri konu alan belgelere dayalı yeni bir kitap çalışması içinde olduğunu da söyledi. Orakoğlu, kitabın Ekim ya da Kasım ayında yayınlanacağını tahmin ettiğini kaydetti



Bu haber 448 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,654 µs