En Sıcak Konular

Fener'in CAS'taki en büyük kozu

18 Temmuz 2013 11:27 tsi
Fenerbahçe'nin CAS'taki en büyük dayanağı, İnfantino'nun mektubu olacak.

Fenerbahçe'nin CAS'taki en büyük dayanağı, UEFA Genel Sekreteri İnfantino tarafından 23 Ağustos 2011'de Futbol Federasyonu'na gönderilen mektup olacak. Sarı-Lacivertliler mektubu, cezanın indirilmesi talebinde kullanacak.

Fenerbahçe, UEFA Disiplin Kurulu tarafından verilen 2+1 yıl Avrupa kupalarından men cezası için Tahkim Kurulu’na yaptığı itiraz sonrası cezanın sadece +1 yılı kaldırılmıştı. Bu karar üzerine Fenerbahçe, dün CAS’a (Uluslararası Spor Tahkim Kurulu) başvuru yaptı.

FENERBAHÇE'NİN EN ÖNEMLİ KOZU: MEKTUP

Sarı-Lacivertli ekibin CAS’taki duruşmada, UEFA Genel Sekreteri Gianni İnfantino tarafından Türkiye Futbol Federasyonu’na 23 Ağustos 2011 tarihinde gönderilen mektubu, savunmadaki en önemli kozlarından biri olarak kullanacak.

Tahkim Kurulu’ndaki duruşmada, İnfantino ile Futbol Federasyonu arasında yaşanan yazışmaları hatırlatan yöneticiler, UEFA’nın İspanyol müfettişi Palacios, “Bu, bizimle TFF arasındaki bir yazışmadır. Muhatabı da UEFA ile TFF’dir” cevabını almıştı.

MEKTUPTA NE DENİLİYOR?

Fenerbahçeliler’in mektuba bu kadar önem vermesinin nedeni, genel sekreter İnfantino’nun sarfettiği sözler. UEFA Genel Sekreteri, Türkiye Futbol Federasyonu’na Şampiyonlar Ligi kuralarının çekileceği tarihten bir gün önce yani 23 Ağustos’ta gönderdiği bu mektupta, “Şu anda var olan deliller ışığında, bizce Fenerbahçe’nin bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılma uygunluğu olmadığı görülmektedir. Bu şartlar altında Fenerbahçe için uygun davranış şeklinin bu sezon Şampiyonlar Ligi’ne katılmaktan vazgeçmek olacağı ortadadır. Alternatif olarak kulüp, TFF tarafından şampiyonadan çekilebilir” diyor.

Bunu, Devler Ligi’ne katılmaktan UEFA tarafından men edildikleri, en azından TFF’ye baskı yaptıkları şeklinde yorumlayan yöneticiler, bu nedenle o bir yılın, verilen 2 yıldan düşülmesi gerektiği düşüncesini taşıyor. UEFA Müfettişi Palacios’un sözleri üzerine, Sarı-Lacivertliler, Futbol Federasyonu’ndan devreye girmesini istedi. Başvuruda, aksi durumda yaşanacak kayıpların tazmininin federasyondan talep edileceği vurgulandı.

fanatik

Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,819 µs